Vinul Moldovei, oaspete de onoare al expoziției internaționale „Arvinis” din Elveția

  • 14 Aprilie 14:44
Vinul Moldovei, oaspete de onoare al expoziției internaționale „Arvinis” din Elveția

Vinul Moldovei va deveni în premieră "oaspete de onoare" al expoziţiei internaţionale "Arvinis", care se va desfăşura la Montreux, în Elveţia, între 25 și 30 aprilie.

13 producători autohtoni de vinuri, uniţi sub brandul naţional vinicol "Vinul Moldovei", vor reprezenta ţara la eveniment: "Gitana", "Agrici.Wine", "Maurt", "Pelican negru", "Timbrus", "Cimişlia Wineries", "Bostavan", "Purcari", "Vinăria din Vale", "Doina Vin", "EtCetera", "Fautor", "Asconi" şi "Cricova", transmite INFOTAG, cu referire la surse din cadrul Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO).

Vinificatorii vor expune cele mai reprezentative produse, de o calitate ireproşabilă, la standul "Wine of Moldova", instalat pe o suprafaţă de 162 metri pătraţi.

Pe lângă vinurile excepţionale, Moldova va prezenta oferta turistică a ţării, inclusiv circuitele culturale, turismul rural şi vitivinicol, dar şi evenimentele care au potenţial de a atrage turiştii străini. 

În acest scop, jumătate din standul ţării va fi amenajat în stilistica brandului turistic de ţară "Pomul Vieţii", cu elemente ale campaniei internaţionale de comunicare #BeOurGuest, care are drept scop promovarea Republicii Moldova ca destinaţie turistică inedită în centrul Europei. Tur-operatorii şi ghizii profesionişti vor prezenta vizitatorilor destinaţiile orientate spre turismul gastronomic şi de aventură uşoară. Curioşii vor putea "vizita" Moldova cu ajutorul tururilor virtuale şi a platformei 360.moldova.travel, care scoate în prim plan 12 cele mai importante obiective turistice ale ţării.

În cadrul expoziţiei "Arvinis 2018", se va desfăşura un masterclass al expertului Gheorghe Arpentin, care va modera evenimentul "Vinuri elegante din Moldova".

Invitaţii vor degusta vinuri rafinate albe şi roşii, care redau cel mai iscusit specificul şi unicitatea Vinului Moldovei, fiind produse din soiurile indigene Feteasca Albă şi Feteasca Neagră.

Participarea Republicii Moldova la Montreux este posibilă datorită suportului oferit de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, MIEPO şi Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID şi Guvernul Suediei. "Arvinis 2018", aflat la a 23-a ediţie, este un eveniment de anvergură, la care 200 de expozanţi din 20 de ţări vor expune peste 5000 de vinuri de calitate pe o suprafaţă de 5000 metri pătraţi, precizează INFOTAG.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chişinău
0 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:3,1 m/s
Dum
-2 °C
Lun
-3 °C
Mar
0 °C
Mie
-0 °C
Joi
-1 °C

Curs oficial BNM 18 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3137 -0.0000
USD 17.0729 -0.0000
RON 4.1402 -0.0000
UAH 0.6145 -0.0000
RUB 0.2568 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău