Vinul Moldovei, oaspete de onoare al expoziției internaționale „Arvinis” din Elveția

  • 14 Aprilie 2018 14:44
Vinul Moldovei, oaspete de onoare al expoziției internaționale „Arvinis” din Elveția

Vinul Moldovei va deveni în premieră "oaspete de onoare" al expoziției internaționale "Arvinis", care se va desfășura la Montreux, în Elveția, între 25 și 30 aprilie.

13 producători autohtoni de vinuri, uniți sub brandul național vinicol "Vinul Moldovei", vor reprezenta țara la eveniment: "Gitana", "Agrici.Wine", "Maurt", "Pelican negru", "Timbrus", "Cimișlia Wineries", "Bostavan", "Purcari", "Vinăria din Vale", "Doina Vin", "EtCetera", "Fautor", "Asconi" și "Cricova", transmite INFOTAG, cu referire la surse din cadrul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO).

Vinificatorii vor expune cele mai reprezentative produse, de o calitate ireproșabilă, la standul "Wine of Moldova", instalat pe o suprafață de 162 metri pătrați.

Pe lângă vinurile excepționale, Moldova va prezenta oferta turistică a țării, inclusiv circuitele culturale, turismul rural și vitivinicol, dar și evenimentele care au potențial de a atrage turiștii străini. 

În acest scop, jumătate din standul țării va fi amenajat în stilistica brandului turistic de țară "Pomul Vieții", cu elemente ale campaniei internaționale de comunicare #BeOurGuest, care are drept scop promovarea Republicii Moldova ca destinație turistică inedită în centrul Europei. Tur-operatorii și ghizii profesioniști vor prezenta vizitatorilor destinațiile orientate spre turismul gastronomic și de aventură ușoară. Curioșii vor putea "vizita" Moldova cu ajutorul tururilor virtuale și a platformei 360.moldova.travel, care scoate în prim plan 12 cele mai importante obiective turistice ale țării.

În cadrul expoziției "Arvinis 2018", se va desfășura un masterclass al expertului Gheorghe Arpentin, care va modera evenimentul "Vinuri elegante din Moldova".

Invitații vor degusta vinuri rafinate albe și roșii, care redau cel mai iscusit specificul și unicitatea Vinului Moldovei, fiind produse din soiurile indigene Feteasca Albă și Feteasca Neagră.

Participarea Republicii Moldova la Montreux este posibilă datorită suportului oferit de Oficiul Național al Viei și Vinului, MIEPO și Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei. "Arvinis 2018", aflat la a 23-a ediție, este un eveniment de anvergură, la care 200 de expozanți din 20 de țări vor expune peste 5000 de vinuri de calitate pe o suprafață de 5000 metri pătrați, precizează INFOTAG.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău