Vinul Moldovei – oaspetele de onoare și senzația galei organizate de „Gault & Millau”, celebrul ghid culinar din Polonia

  • 30 Noiembrie 2018 14:57
Vinul Moldovei – oaspetele de onoare și senzația galei organizate de „Gault & Millau”, celebrul ghid culinar din Polonia

Cea de-a cincea gală organizată de celebrul ghid culinar „Gault & Millau” la sfârșitul lunii noiembrie în Polonia, a inclus un exercițiu gastronomic la care tradițiile vinicole ale R. Moldova au fost combinate perfect cu bucătăria internațională, informează Oficiul Național al Viei și Vinului.

Reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, opt vinificatori moldoveni au ghidat vizitatorii în descoperirea aromelor inedite și a nuanțelor de gust caracteristice vinului moldovenesc. Selecția de vinuri moldovenești a fost asigurată de către Tomasz Kolecki, maestru polonez al somelierilor și participant multiplu la finala Campionatului European al Somelierilor, membru al Asociației somelierilor din Polonia. Cei 750 de invitați, printre care peste 450 de chefi din întreaga Polonie, s-au delectat cu un spumant și mai multe vinuri moldovenești. 

„Cartea de vizită a țării noastre – Vinul Moldovei – a fost vedeta serii, oferindu-le oaspeților prezenți detalii despre patrimoniul, cultura și tradițiile Republicii Moldova”, menționează reprezentanții Oficiului. 

„Un popor poate fi cunoscut prin tradițiile sale, iar noi suntem un popor cu tradiții vinicole bogate și vinuri excepționale. Am avut onoarea ca Vinul Moldovei să fie «invitatul special» al acestui eveniment, considerat unul de elită în lumea întreagă, un semn de onoare și mare încredere, iar noi am demonstrat că avem capacitatea să ne prezentăm la cel mai înalt nivel și putem să ne ridicăm la standardele gusturilor internaționale. Savurând un pahar din Vinul Moldovei, oaspeții au avut posibilitatea să simtă unicitatea și autenticitatea produselor moldovenești”, a declarat vGheorghe Arpentin, director al Oficiul Național al Viei și Vinului.

Gala „Gault&Millau”, cunoscută drept una de elită în domeniul gastronomiei mondiale, s-a desfășurat în interiorul spațios al Alber Expo din Gdansk, Polonia. Oaspeții evenimentului au fost întâmpinați cu o cupă de spumant, pe parcursul serii au fost organizate show-uri culinare în care chefii au pregătit bucate originale, pe care le-au combinat corect cu vinurile moldovenești, iar seara a fost încheiată cu un divin.       

Pentru prima dată, revista „Gault & Millau” a apărut în Franța în anul 1962, la inițiativa a doi jurnaliști pasionați de gastronomie, Henri Gault și Christian Millau, sub forma unui ghid independent al restaurantelor. Conceptul s-a răspândit vertiginos în 20 de țări, astăzi fiind un punct de referință în gastronomie pe toate continentele. Experiența „Gault & Millau” în Polonia și Ungaria reprezintă un bun indicator al dezvoltării accelerate a ofertei gastronomice și a standardelor din această industrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău