Vinăriile din R. Moldova au obținut 92 de medalii la concursul național „Vinul Moldovei”

  • 23 Noiembrie 2023 10:51
Vinăriile din R. Moldova au obținut 92 de medalii la concursul național „Vinul Moldovei”

Vinăriile din țară au obținut 92 de medalii la cea de-a doua ediție a Concursului național „Vinul Moldovei”, transmite MOLDPRES.

După centralizarea rezultatelor, șase vinuri au obținut Marea Medalie de Aur, 80 de vinuri au fost distinse cu Medalia de aur, iar alte șase licori s-au învrednicit de Medalia de argint, scrie sursa citată.

În total, la concurs au fost înscrise 307 mostre de vinuri de la 60 de vinării din țară, care au fost apreciate de un juriu format din 30 de experți internaționali și locali.

Distincțiile vor fi înmânate vinăriilor în cadrul ediției de iarnă a evenimentului „Vernisajul Vinului”, care va avea loc pe 15 decembrie. Participanții vor avea ocazia să deguste și să evalueze vinurile care au acumulat punctajele necesare pentru a fi înaintate în topul competiției.

La ediția a doua a Concursului național „Vinul Moldovei” au fost evaluate vinuri produse din soiuri autohtone precum Fetească Albă, Fetească Regală, Rară Neagră și Fetească Neagră, din soiuri noi de selecție moldovenească, precum Viorica, Legenda, Alb de Onițcani și Riton. De asemenea, experții străini au evaluat vinuri obținute prin asamblarea soiurilor indigene cu cele europene, dar și băuturi spirtoase de origine vitivinicolă.

Cea de-a doua ediție a Concursului național „Vinul Moldovei” s-a desfășurat în perioada 9-10 noiembrie curent, fiind organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, al partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău