Viktor Ianukovici va organiza o conferință de presă la Moscova

  • 02 Martie 2018 08:05
Viktor Ianukovici va organiza o conferință de presă la Moscova

Fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici, fugar, va organiza o conferință de presă, la Moscova, vineri, 2 martie – potrivit agențiilor de presă din Rusia. „Viktor Ianukovici va vorbi despre noi dovezi ale implicării reprezentanților autorităților ucrainene actuale în asasinarea prin împușcare a protestatarilor de pe Maidan, precum și despre procesul judiciar inițiat de puterea de la Kiev” – notează agenția TASS, citând o declarație remisă de Ianukovici.

Conferința de presă va începe la ora locală 11:00. Viktor Ianukovici este suspectat în Ucraina de înaltă trădare, complicitate la acțiuni vizând modificarea frontierelor Ucrainei și complicitate la desfășurarea unui război împotriva statului ucrainean.

Pe 29 iunie 2017, un tribunal din Kiev a decis să inițieze o procedură specială de judecată în cazul fostului președinte Viktor Ianukovici, în lipsa acestuia, instanța motivându-și decizia prin faptul că fostul președinte, fugar, evită în mod intenționat să participe la proces și, în plus, se află dat în urmărire internațională.

Pe 5 iulie 2017, Ianukovici a anunțat că nu dorește să participe la procesul judiciar inițiat de Ucraina în dosarul de înaltă trădare și că își retrage avocații.

Cu toate acestea, pe 11 decembrie 2017, avocatul Vitali Serdiuk, implicat în procesul referitor la asasinarea protestatarilor din centrul Kievului, a revenit în instanță, apărându-l pe Ianukovici în dosarul de înaltă trădare. Din acel moment, instanța a interogat o mulțime de martori. În timpul procesului, avocații lui Ianukovici au adresat martorilor acuzării o serie de întrebări despre evenimentele de pe Maidan, deși procesul se referă la acțiunile fostului președinte în timpul ocupației ruse din Crimeea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău