Viktor Ianukovici va fi judecat în contumacie

  • 22 Octombrie 2014 13:16
Viktor Ianukovici va fi judecat în contumacie

Fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici urmează să fie judecat, în lipsă, după ce actualul președinte, Petro Poroșenko, a semnat legea care permite judecarea, în contumacie a predecesorului său, acuzat, printre altele, de ucidere în masă a civililor, în timpul protestelor din Kiev.Procuratura Generală a Ucrainei a deschis mai multe dosare împotriva lui Ianukovici,…

Fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici urmează să fie judecat, în lipsă, după ce actualul președinte, Petro Poroșenko, a semnat legea care permite judecarea, în contumacie a predecesorului său, acuzat, printre altele, de ucidere în masă a civililor, în timpul protestelor din Kiev.

Procuratura Generală a Ucrainei a deschis mai multe dosare împotriva lui Ianukovici, acesta urmând să fie judecat inclusiv pentru semnarea acordului cu Rusia care prevedea prelungirea termenului de staționare a Flotei ruse în Crimeea. Fostul președinte mai este acuzat de abuz de putere, trădare de țară și formarea de rețele criminale. Ianukovici a fugit din țară după proteste din Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău