VIDEO | Cinci persoane reținute într-un dosar de contrabandă cu autoturisme furate din UE. Este implicat și un angajat al Poliției de Frontieră

  • 27 Ianuarie 2022 15:06
VIDEO | Cinci persoane reținute într-un dosar de contrabandă cu autoturisme furate din UE. Este implicat și un angajat al Poliției de Frontieră

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu ofițerii Serviciului Vamal au destructurat o grupare infracțională, care a introdus în țară prin contrabandă autoturisme furate din Uniunea Europeană, dintre care 13 au fost depistate și ridicate.

Cinci membri ai grupării au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, printre care și un polițist de frontieră, care ar fi facilitat activitatea grupării în virtutea atribuțiilor sale de serviciu.
 
Bănuiții sunt originari din raioanele Hâncești și Chișinău și au vârste cuprinse între 24 și 44 ani. Activitatea infracțională a acestora a fost documentată pe parcursul ultimelor trei luni, când oamenii legii au stabilit că membrii grupării introduceau fraudulos în țară mijloace de transport furate din UE, cu scopul comercializării ulterioare, fără achitarea drepturilor de import. Totodată, oamenii legii au constatat că elementele de identificare ale autoturismelor (numerele de înmatriculate, pașapoartele tehnice, numerele caroseriei) erau falsificate de către bănuiți.
 
În cadrul celor 20 de percheziții efectuate joi, 27 ianuarie 2022, organele de anchetă au depistat 13 autoturisme, dar și mai multe probe cu privire la alte mijloace de transport introduse anterior de membrii grupării, care urmează a fi identificate și ridicate. Oamenii legii menționează și deprinderile infracționale ale membrilor grupării, manifestate inclusiv în scopul inducerii în eroare a investigațiilor: unul din automobile de fabricație japoneză introduse în țară în seara de miercuri, 26 ianuarie 2022, a fost practic totalmente dezmembrat în mai puțin de patru de ore.
 
Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate. Iar în ceea ce privește statutul celor cinci persoane reținute, procurorii PCCOCS urmează să decidă dacă vor formula învinuirile și ulterior demersurile de aplicare a arestului. La acest stadiu al investigațiilor, bănuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău