VIDEO | Zelenski răspunde la întrebarea „Când se va termina războiul?”

  • 22 Septembrie 09:00
VIDEO | Zelenski răspunde la întrebarea „Când se va termina războiul?”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că sfârșitul războiului cu Rusia depinde de „hotărârea” aliaților occidentali ai Kievului de a furniza armele necesare și permisiunea de a le utiliza.

Vorbind în obișnuitul său discurs video din fiecare seară, Zelenski a mulțumit armatei sale pentru o nouă lovitură asupra unui arsenal din Rusia, fără să identifice locația, transmite Digi24

El a mai spus că întâlnirile sale de săptămâna viitoare din Statele Unite sunt „cruciale” pentru a se asigura că Ucraina are capacitățile de apărare de care are nevoie.

„Dacă ne-am putea îndrepta toată precizia spre apărarea statului nostru, dacă ar exista suficiente rachete și permisiuni pe care partenerii le-ar putea furniza în acest scop, situația generală în război ar fi mai bună pentru securitatea noastră”, a spus Volodimir Zelenski, potrivit News.ro.

El a adăugat: „Răspunsul la întrebarea «Când se va termina războiul?» este, de fapt, atunci când hotărârea partenerilor noștri nu va rămâne în urma a ceea ce putem face noi pentru apărarea noastră, pentru independența noastră, pentru victoria noastră”.

„Strategia noastră clară va fi pe masa partenerilor noștri. Pe masa președintelui Statelor Unite”, a afirmat el.

Zelenski merge la Biden

Zelenski solicită aproape zilnic aliaților occidentali ai Ucrainei, în principal Statelor Unite, să sporească livrările de armament pentru a contracara avansul lent al forțelor ruse în regiunea Donețk, pe frontul estic al războiului.

Kievul cere, de asemenea, permisiunea de a utiliza arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei, pentru a preîntâmpina atacurile aeriene ale Moscovei asupra infrastructurii Ucrainei, inclusiv asupra instalațiilor energetice.

Oficialii ucraineni au declarat sâmbătă că forțele lor au lovit peste noapte două depozite de muniții rusești - în regiunea Krasnodar, în sud, și în regiunea Tver, în vest.

Zelenski participă săptămâna viitoare la sesiunile Consiliului de Securitate și ale Adunării Generale a ONU.

De asemenea, acesta are programate întâlniri cu președintele american Joe Biden și cu vicepreședintele Kamala Harris, care este și candidatul democrat la președinție. Zelenski a declarat, de asemenea, că speră să se întâlnească cu rivalul ei republican, Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Mon
20
Tue
21
Wed
20
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău