VIDEO | Zeci de ruși care îi aduceau un omagiu lui Navalnîi au fost reținuți și băgați în dube de mascați în Sankt Petersburg, Moscova și alte orașe rusești

  • 17 Februarie 08:34
VIDEO | Zeci de ruși care îi aduceau un omagiu lui Navalnîi au fost reținuți și băgați în dube de mascați în Sankt Petersburg, Moscova și alte orașe rusești

Zeci de persoane au fost reținute și băgate în dube de mascați în marile orașe ale Rusiei după ce au ieșit în stradă pentru a-i aduce un omagiu lui Aleksei Navalnîi, conform clipurilor video publicate pe rețelele de socializare și a relatărilor unor ziare independente, scrie G4Media.

În imaginile filmate de RusNews se vede cum participanții și jurnaliștii sunt prinși și duși în dube de ofițeri cu cagule.

Peste 40 de persoane au fost reținute în orașe din Rusia la mitinguri în memoria lui Alexei Navalnîi, notează site-ul Meduza.

La Nijni Novgorod, acțiunea a avut loc în apropierea clădirii departamentului municipal al Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit OVD-Info, forțele de securitate au reținut 12 persoane. Ulterior, acestea au fost eliberate fără a întocmi rapoarte, mai notează sursa citată.

Arestările au avut loc și la Sankt Petersburg, unde poliția i-a dispersat pe cei care au venit la monumentul victimelor represiunii politice de pe malul Voskresenskaia. Zaks.ru a scris despre zece reținuți, printre care doi jurnaliști – fotograful Novaya Gazeta Alexey Dushutin și jurnalista RusNews Elina Kozich. La scurt timp, deputatul Adunării Legislative din Sankt Petersburg Boris Vișnevski a anunțat că poliția i-a eliberat pe jurnaliști.

Au avut loc rețineri și la Piatra Solovetsky din Moscova. Locuitorii capitalei au adus flori acolo. Printre cei reținuți se numără și jurnalista RusNews Iulia Petrova. După un timp, poliția a eliberat-o.

Unul dintre reținuți, Maxim Sokolov, a fost bătut în timpul arestării, a declarat prietena sa. Canalul de telegram SOTA a publicat o înregistrare video cu reținerea dură a lui Sokolov.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău