VIDEO „Yeaaaah!” Cum au doborât ucrainenii un elicopter de atac rusesc Alligator cu un lansator anti-tanc

  • 05 Aprilie 15:06
VIDEO „Yeaaaah!” Cum au doborât ucrainenii un elicopter de atac rusesc Alligator cu un lansator anti-tanc

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu o unitate a armatei ucrainene care a reușit să doboare un elicopter de luptă rusesc Ka-52 cu ajutorul unui sistem portabil Stugna-P, transmite hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, în imagini se vede și se aude cum un operator ce gâfâie, probabil din cauza grabei cu care a pornit sistemul de operare al Stugna-P, stabilește ținta, și reglează tirul după lansarea rachetei ce este menită să străpungă blindaje de tanc. „Yeaaaah!”, strigă militarul după ce Alligator-ul este doborât. Lovitura ar fi fost executată de militari din Brigada 95 de Asalt Aerian din armata ucraineană.

Ka-52 este un puternic elicopter de atac manevrat de un echipaj de doi piloți, experții militari estimând că Forțele Aeriene Ruse dețineau circa 70 de astfel de aparate înainte de invazie.

Potrivit contului de Twitter Oryx, ce contabilizează pierderile confirmate vizual ale armatelor Rusiei și Ucrainei, Forțele Aeriene Ruse au rămas în ultima lună fără 10 aparate Ka-52 Alligator.

Stugna-P este un sistem portabil anti-tanc semi-automat ce lansează rachete ghidate cu laser și are posibilitatea de corectare ulterioară, cu ajutorul unui joystick, a traseului rachetei, lucru observat și în clipul de mai sus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:3,09 m/s
Tue
28
Wed
29
Thu
22
Fri
25
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău