VIDEO | Vizită oficială la Bălți: Ambasadorul Japoniei în R.Moldova vorbește româna, primarul – doar rusa (ZdG)

  • 14 Iulie 2018 10:33
VIDEO | Vizită oficială la Bălți: Ambasadorul Japoniei în R.Moldova vorbește româna, primarul – doar rusa (ZdG)

Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Masanobu Yoshii, însoțit de reprezentanții corpului diplomatic, a făcut pe 13 iulie o vizită de lucru la Bălți. Diplomatul nipon a rostit un discurs în limba română, însă primarul Nikolai Grigorișin a avut nevoie de un interpret de limbă rusă, pentru a înțelege ce spune Masanobu Yoshii.

În cadrul vizitei, ambasadorul s-a întîlinit la sediul primăriei cu oficialitățile de la Bălți: Nicolae Grigorișin, primar al municipiului Bălți, Ghenadie Șmulischii, viceprimar al municipiului, Tatiana Dubițkaia, șef Direcție Învățământ, Tineret și Sport și Nadejda Pleșca, directoarea instituției preșcolare nr.12 specializată pentru copiii cu deficiențe de văz din municipiul Bălți, scrie Ziarul de Gardă.

Nicolae Grigorișin i-a mulțumit Ambasadorului Masanobu Yoshii pentru vizita oficială și contribuția financiară în valoare de 84 mii de dolari, pentru dezvoltărea infrastructurii și dotărea cu echipament medical a instituției preșcolare nr.12. Mesajul primarului a fost în limba rusă, fapt pentru care a fost tradus ambasadorului care le-a vorbit română.

Internauții l-au ironizat pe primarul de la Bălți, remontând discursul acestuia.

Masanobu Yoshii a concretizat că reprezentanții Guverului Japoniei intenționează să investească în asigurarea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea antreprenoriatului. Ambasadorul a oferit drept exemplu companiile japoneze care dispun de experiență în investițiile din străinătate și deschid mii de locuri de muncă.

Masanobu Yoshii este primul ambasador care reprezintă Japonia în R. Moldova. Reprezentantul diplomatic japonez și-a început activitatea la 25 august 2016 afirmând că  Titlul de Excelență este nou pentru el  și a fost acreditat ambasador pentru prima dată anume în R. Moldova.

Nicolae Grigorișin, ex-candidat din partea „Partidului Nostru” a câștigat alegerile locale din mun. Bălți din primul tur cu 62% din voturi.

Actualul primar s-a născut în anul 1971 în mun. Bălți, are studii în domeniul militar și a activat ca funcționar în primăria din Bălți din 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău