VIDEO Uzbekistan: Arestări după una din rarele manifestații antiguvernamentale

  • 02 Iulie 2022 19:30
VIDEO Uzbekistan: Arestări după una din rarele manifestații antiguvernamentale

Autoritățile din Uzbekistan au anunțat sâmbătă că au efectuat o serie de arestări la o zi după una din rarele manifestații antiguvernamentale într-o regiune autonomă din această țară cu regim autoritar din Asia Centrală, potrivit AFP, citată de Agerpres.

"Un grup format din organizatori de revolte și din persoane care s-au opus activ forțelor de ordine a fost arestat", au transmis Parlamentul, guvernul și poliția din Republica Karakalpakstan (nord-vest), într-un comunicat.


Conform sursei citate, suspecții au încercat să ocupe clădiri publice în timpul unei manifestații care a avut loc vineri în Nukus, capitala regională. Mii de persoane au manifestat împotriva unui proiect de reformă constituțională care ar urma să fie aprobat prin referendum în lunile următoare.

Proiectul prevede ca această republică deșertică de două milioane de persoane, una dintre cele mai sărace regiuni din țară, să își piardă oficial statutul "suveran" și dreptul de a organiza un referendum asupra autodeterminării.

Manifestațiile spontane sunt foarte rare și ilegale în Uzbekistan, cea mai populată dintre fostele republici sovietice din Asia Centrală, cu circa 35 de milioane de locuitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău