VIDEO | Universitatea de Medicină organizează un nou maraton de vaccinare anti-COVID-19

  • 18 Iulie 2021 09:30
VIDEO | Universitatea de Medicină organizează un nou maraton de vaccinare anti-COVID-19

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează astăzi cel de-al treilea Maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student” pentru efectuarea rapelului cu AstraZeneca și vaccinarea cetățenilor cu Johnson & Johnson

Potrivit unui comunicat al USMF, toate persoanele imunizate cu AstraZeneca la prima etapă a maratonului (21-23 mai) urmează să se prezinte, fără programare prealabilă, în ziua de duminică, între orele 08.00-18.00, cu buletinul de identitate și certificatul primit la administrarea primei doze de AstraZeneca. Totodată, doritorii se vor putea vaccina cu Johnson & Johnson.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25) vor fi organizate șase fluxuri de imunizare: patru pentru AstraZeneca și două – Johnson & Johnson.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul Consiliului rectorilor din Republica Moldova.

Vaccinul Johnson & Johnson, produs de o companie americană, se administrează intramuscular cu o singură doză și este recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
-0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău