VIDEO | Under 21. Republica Moldova debutează cu victorie în Preliminariile EURO 2025

  • 16 Iunie 2023 09:02
VIDEO | Under 21. Republica Moldova debutează cu victorie în Preliminariile EURO 2025

Naționala de tineret a Moldovei a obținut o victorie în debutul campaniei preliminare pentru Campionatului European, ediția 2023-2025. Tricolorii pregătiți de Ștefan Stoica s-au impus, scor 3-1, pe terenul din Gibraltar.

Pentru naționala U21 a Republicii Moldova au marcat Ion Borș și Vlad Răileanu în două rânduri.

Naționala Republicii Moldova a întâmpinat dificultăți în debutul meciului, întrucât, în minutul 3, atacantul gazdelor, Dylan Borge, a reușit să marcheze din apropiere, profitând de un carambol și de o greșeală a portarului nostru Silviu Șmalenea.

În minutul 27, echipa a reușit să revină în meci. Ion Borș a egalat scorul dintr-un penalty acordat în urma unui fault asupra lui Daniel Lisu produs în careu, fault comis de Carrington. Apoi, în minutul 31, Vlad Răileanu a reușit să aducă Moldova în avantaj, marcând golul care a dus scorul la 1-2 după un assist a lui Ilie Botnari. 

Același Vlad Răileanu în minutul 67, a marcat pentru 1-3 în favoarea Moldovei, cu un gol spectaculos, executând o lovitură liberă directă.

Pentru Republica Moldova urmează în septembrie două partide, în deplasare cu Țările de Jos (8 septembrie) și primul meci acasă împotriva echipei similare a Georgiei (12 septembrie). Orele și locurile de disputare a meciurilor vor fi stabilite ulterior.

În preliminariile Campionatului European, ediția 2023-2025, reprezentativa noastră evoluează în grupa C, din care mai fac parte Țările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord și Gibraltar. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău