VIDEO | Un rus a deschis focul într-un birou de înrolare din Siberia și a împușcat comisarul militar

  • 26 Septembrie 2022 10:13
VIDEO | Un rus a deschis focul într-un birou de înrolare din Siberia și a împușcat comisarul militar

Un schimb de focuri de armă a avut loc la biroul de înrolare militară din Ust-Ilimsk, atacatorul a fost reținut, a declarat primarul districtului Ust-Ilimsk, transmite agenția rusă de presă TASS. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un schimbul de focuri și se pare că cel vizat a fost șeful comitetului local de recrutare.

Într-o înregistrare video apărută pe rețelele de socializare se vede cum un bărbat rus care a deschis focul și l-a împușcat pe comandantul militar într-un centru de recrutare din orașul Úst-Ilimsk din regiunea Irkutsk, după cum relatează jurnalistul Andrew Roth, corespondentul The Guardian în Moscova.

Potrivit The Guardian, rusul l-a împușcat pe comandantul militar local din orașul siberian după ce i-a spus că va refuza să lupte în războiul din Ucraina.

Bărbatul, îmbrăcat în costum de camuflaj, a tras cel puțin trei focuri în oficial de la mică distanță, în timp ce alți potențiali recruți pentru invazia rusă fugeau din încăpere.

"Nimeni nu va pleca nicăieri", ar fi spus atacatorul cu câteva momente înainte de a deschide focul, a declarat un martor pentru publicația Baikal People. Înainte de asta, comandantul îi adunase pe bărbați și le ținuse un discurs de încurajare privind plecarea la război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău