VIDEO | Un nou RECORD de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în R.Moldova

  • 17 Iunie 2020 17:17
VIDEO | Un nou RECORD de cazuri de COVID-19  au fost înregistrate în R.Moldova

Un nou record de infecții cu COVID-19 a fost înregistrat în Republica Moldova. Potrivit datelor prezentate de către Ministerul Sănătății, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 478 de cazuri noi de infecții cu noul coronavirus, două fiind de import.

Cele mai multe infectări au fost raportate în municipiile Chișinău și Bălți. Totodată, în 37 de cazuri este vorba despre lucrători din sistemul de sănătate. Astfel, bilanțul infecțiilor cu COVID-19 se ridică la 12 732.


În ultimele 24 de ore au fost înregistrate și zece decese. Numărul total al celor răpuși de COVID-19 a urcat la 433. Între timp, 417 pacienți contaminați sunt în stare gravă, 23 dintre aceștia fiind conectați la aparate de respirație asistată. Totodată, 176 de persoane au fost externate, numărul celor vindecați ridicându-se la 7077 de persoane.


Reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au comunicat că pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate aproape 500 de controale în frizerii, farmacii și la comercinții cu amănuntul. Activitatea unor agenți economici a fost sistată, iar alții s-au ales cu amenzi, a spus vicedirectorul ANSP, Vasile Guștiuc.

Care ar fi cele mai des întâlnite în cadrul activității acestor obiective? În primul rând, o bună parte dintre angajatori nu asigură verificarea stării de sănătate a angajaților la începutul zilei de muncă, inclusiv, cu verificarea termometriei. Deci, nu în toate cazurile sunt utilizate acele măsuri de protecție individuală și aici mă refer la măști, mănuși, viziere de către angajați. Se admit, în mare parte, în special, la unitățile de comerț, supraaglomerarea spațiilor închise. La fel, în cadrul unităților sunt admise și deservite persoane care nu au asupra sa măști de protecție individuală. Prin deciziile inspectorilor sanitari din teritoriu a fost sistată activitatea a 16 frizerii, a șapte farmacii, patru instituții medicale private, inclusiv, o instituție ce prestează servicii stomatologice, cinci unități care prestează servicii de comeț cu amănuntul și ridicata, a spus Vasile Guștiuc.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău