VIDEO | Un bătrân din Ialoveni a rămas fără 10 mii de lei din cauza schemei „ruda implicată în accident”. Doi escroci, reținuți

  • 26 Februarie 16:36
VIDEO | Un bătrân din Ialoveni a rămas fără 10 mii de lei din cauza schemei „ruda implicată în accident”. Doi escroci, reținuți

Un bătrân (81 ani) din Ialoveni a fost indus în eroare de un grup de escroci care i-au solicitat 180 mii de lei pentru a-i elibera fiica care, potrivit răufăcătorilor, ar fi fost în custodia poliție. Polițiștii au reținut două persoane implicate în escrocherie.

Astfel, Poliția din Ialoveni a reținut două persoane implicate în schema „ruda implicată în accident”. Concret, doi tineri de 21 și 23 de ani din mun. Chișinău au fost reținuți pentru 72 de ore, aceștia având rolul de a ridica banii de la victimă. 

Victima, un bărbat de 81 de ani din Ialoveni a fost apelat la telefonul fix de două ori de o femeie. Prima dată aceasta s-a prezentat ca fiica bărbatului și, plângând, i-a zis că a fost implicată într-un accident rutier.

După ce a înțeles că are fiică, ulterior a revenit cu un apel și s-a dat drept angajată a organelor de drept, solicitând 180 de mii de lei pentru a restitui paguba părții vătămate, iar fiica să fie eliberată. 

Bărbatul a transmis o sumă de zeci de mii de lei deținută la domiciliul său celor doi suspecți, care aveau rolul de curieri.  

După ce bătrânul și-a dat seama că a fost înșelat a sesizat Inspectoratul de poliție Ialoveni.

În urma acțiunilor întreprinse, cei doi curieri au fost identificați și reținuți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău