VIDEO | Ucrainenii au arestat un grup de asasini care ar fi fost plătiți de ruși cu sute de mii de dolari ca să îl omoare pe ministrul apărării

  • 09 August 08:24
VIDEO | Ucrainenii au arestat un grup de asasini care ar fi fost plătiți de ruși cu sute de mii de dolari ca să îl omoare pe ministrul apărării

SBU, serviciul de securitate al Ucrainei, a reținut un grup de asasini ai serviciilor speciale ruse care au planificat uciderea ministrului apărării și a a șefului GUR – serviciul secret al Ministerului Apărării al Ucrainei. SBU anunță că a prevenit astfel o serie de crime care vizau reprezentanți ai conducerii politice și militare de vârf și ale unor personalități publice din Ucraina.

„Ca urmare a unei operațiuni speciale în mai multe  etape, grupul de sabotaj și informații a Direcției Principale a Statului  Major al URSS (mai bine cunoscut sub numele de GRU) a fost  neutralizat”, scrie SBU pe site-ul său, scrie Digi24.

Atacatorii  erau angajați în pregătirile pentru lichidarea fizică a ministrului  Apărării și a șefului Direcției Principale de Informații din Ucraina,  precum și a unui cunoscut activist ucrainean.

Pentru uciderea fiecăruia dintre ei, asasinii aveau promisă o recompensă în valoare de 100 până la 150 de mii de dolari.

S-a  stabilit că grupul era format din membri ai personalului serviciilor de  informații militare ale Federației Ruse implicați în activități  subversive pe teritoriul Ucrainei. Acesta includea un rezident din  Lugansk - ocupat temporar de armată rusă, care, ca parte a formațiunilor  armate ilegale ale organizației teroriste „LNR”, a luat parte activ la  operațiunile de luptă împotriva forțelor ucrainene din est.

La  instrucțiunile coordonatorului de la Moscova, el, folosind legăturile  sale dintre cercurile criminale, căuta un asasin care să comită crime  prin contract.

Un locuitor din Kiev a răspuns  „ofertei” sale. Pentru cinci mii de dolari, el s-a angajat să elimine un  militar ucrainean care, potrivit ocupanților, ar fi fost implicat în  masacrul fizic al prizonierilor de război ruși.

Acest asasinat trebuia să fie un test înaintea principalelor acțiuni criminale care vizau ține importante.

Pentru  a-i ucide pe șefii departamentelor de apărare, „legătura” a decis să  ajungă personal pe teritoriul aflat sub controlul autorităților  ucrainene. Aici, împreună cu un complice, au pregătit un plan de  „lichidare” pe care urmau să-l supună spre aprobare responsabililor din  Federația Rusă.

Atacatorul a disimulat rutele de mișcare, așa că a intrat cu mașina în Ucraina prin Belarus.

Angajații SBU au documentat sosirea lui în regiunea Volyn prin punctul de control Domanove și întâlnirea sa cu un complice.

Pentru  a preveni săvârșirea unor infracțiuni deosebit de grave, ofițeri de  contrainformații ai Serviciului de Securitate ucrainean, cu implicarea  militarilor Serviciului Central de Securitate „A” i-au reținut pe ambii  infractori la Kovel.

În timpul percheziției au  fost găsite în posesia bărbatului care a fost contractat pentru crime,  dovezi ale unor fapte penale, precum și un pașaport al unui cetățean al  Federației Ruse.

În prezent, ambele persoane au  fost acuzate de trădare comisă în baza legii marțiale și omor  intenționat. Problema alegerii unei măsuri preventive sub forma  reținerii este în curs de soluționare.

„Inamicul  nu poate câștiga pe câmpul de luptă, așa că recurge la metodele sale  obișnuite - încearcă să organizeze asasinate asupra șefilor armatei și  ai autorităților ucrainene. Și prin aceasta, demonstrează încă o dată  lumii întregi că Rusia este un stat terorist care nu urmează reguli  civilizate. Dar înțelegem perfect la ce să ne așteptăm de la Federația  Rusă, așa că acționăm în avans și neutralizăm în avans operațiunile  speciale ale inamicului. Vom continua să facem asta!”, a subliniat șeful  interimar al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasyl Malyuk.

Sunt  în curs de desfășurare măsuri complexe de aducere în fața justiției a  coordonatoriilor ruși ai activităților subversive, care în prezent se  ascund în Federația Rusă.

Măsurile de depistare a  criminalității au fost efectuate de către angajații Departamentului  Principal al SBU din Kiev și din regiunea Kiev împreună cu unități ale  SBU din regiunea Volyn, Poliția Națională și sub îndrumarea procedurală a  Procuraturii Raionale Pechersk din Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,71
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:7,6 m/s
Mon
13
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
15
Arhivă Radio Chișinău