VIDEO | Ucraina va merge la Eurovision 2024 cu „Teresa & Maria”, o piesă criticată pe motiv că ar exploata simțămintele religioase

  • 05 Februarie 17:15
VIDEO | Ucraina va merge la Eurovision 2024 cu „Teresa & Maria”, o piesă criticată pe motiv că ar exploata simțămintele religioase

„Teresa & Maria”, o melodie controversată cântată de Alyona Alyona și Jerry Heil care conține referiri la Fecioara Maria și la Maica Tereza, va reprezenta Ucraina la concursul Eurovision, relatează News.ro. Finala Eurovision va avea loc la 11 mai la Malmö, în Suedia. Țara scandinavăa câștigat concursul de anul trecut datorită melodiei „Tatto” a lui Loreen.

„Suntem credincioși”, au declarat Alyona Alyona și Jerry Heil într-un interviu, ca răspuns la criticii care le-au acuzat că exploatează imaginea Maicii Tereza.

 „Ele sunt simboluri ale carității și purității spirituale. Cântecul este despre asta (...) Nimeni nu se naște sfânt. Am ajuns aici ca ființe umane, așa că ceea ce devenim este responsabilitatea noastră”, au spus ele într-un alt interviu.

„Regulile jocului de astăzi se referă la asumarea responsabilității. Dacă vreți schimbare, deveniți schimbare”, au mai declarat cântărețele.

Finala Eurovision va avea loc la 11 mai la Malmö, în Suedia. Țara scandinavăa câștigat concursul de anul trecut datorită melodiei „Tatto” a lui Loreen.

Ediția din 2022 a Eurovision a fost câștigată de Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra cu piesa „Stefania” ce a amestecat hip-hop-ul și muzică tradițională pe versuri scrise înainte de începerea invaziei rusești și care au rezonat puternic cu evenimentele actuale din țara condusă de președintele Volodimir Zelenski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău