VIDEO | Tunelul secret al Reginei Maria, restaurat și inclus în circuitul turistic

  • 02 Aprilie 2017 08:30
VIDEO | Tunelul secret al Reginei Maria, restaurat și inclus în circuitul turistic

Tunelul secret de la Castelul Bran va fi refăcut în această vară și va fi inclus în circuitul turistic. Este vorba despre drumul tăiat în stâncă, preferat de Regina Maria ca să ajungă mai repede din curtea interioară a castelului în frumoasa grădină exterioară.

Ca orice tunel secret care se respectă, cel de la Castelul Bran nu are o intrare care să atragă atenția. Ușa - pare să aparțină unui corp de mobilă la fel de vechi precum clădirea, iar pe aici se intră în tunelul strâmt și întunecos, lung de 40 de metri, care duce spre un lift, construit pe locul unei vechi fântâni, aflată acolo de aproape 700 de ani. Urmează o coborâre de 30 de metri, până la ieșirea în grădinea exterioară.

Turistă: „Posibil să fiu emoționată și să îmi facă plăcere să fac acest lucru. Mă gândesc că prin același loc a trecut o regină și mă va face să mă simt specială.”

Turistă: „L-aș încerca , e o idee bună și frumoasă. Cred că multora le va fi frică.”

Turist: “Dacă mă voi întoarce vreodată aici, cu siguranță îl voi încerca, mi se pare foarte interesant. Cu siguranță voi reveni doar ca să fac poze în el.”

Galeria și ascensorul au fost construite în anii '30 ai secolului trecut. Proiectul de renovare prevede un ascensor cu pereți din sticlă, capabil să proiecteze imagini din trecut.

Mihai Ponoavă, inginer: „Îi zice tunelul timpului și vor fi diferite holograme, în diferite zone.”

George Manea, manager de proiect: „Vor fi prezetate, de la 1377 și până în zilele noastre, toată activitatea și tot ce a însemat istoria acestui castel.”

Inaugurarea va avea loc în iulie, la a 640-a aniversare de la așezarea pietrei de temeile a fortăreței.

Bogdana Balmuș, PR Manager Castelul Bran: „Avem o casetă care conține o monedă de aur cu chipul Reginei Maria, este vorba despre însemnele Coroanei Regale, de asemenea, acolo avem și o cruciuliță de la Ierusalim. Vor fi îngropate la baza castelului.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău