VIDEO | Trei tineri originari din Republica Moldova, Ucraina și Georgia au fost reținuți pentru trafic de droguri

  • 05 Aprilie 12:29
VIDEO | Trei tineri originari din Republica Moldova, Ucraina și Georgia au fost reținuți pentru trafic de droguri

Inspectoratul General al Poliției precizează că suspecții au vârstele cuprinse între 21 și 32 ani. La mijlocul anului 2023, bărbatul din Moldova a deschis un magazin de vânzare a drogurilor pe Telegram, după care s-a alăturat cetățeanul Ucrainei, refugiat în Moldova. În cadrul grupării, acesta era responsabil de furnizarea drogurilor în cantități angro. Ulterior, în noiembrie 2023, acestora li s-a alăturat și un cetățean al Georgiei, care a închiriat o casă în suburbia Chișinăului, unde și-a instalat două laboratoare ultramoderne de cultivare a cânepei, potrivit IPN

Doi dintre suspecți, cel din Moldova și Ucraina, au fost reținuți în flagrant delict, în timp ce plasau droguri în ascunzișuri. Au urmat percheziții, iar în lenjeria intimă și buzunarele acestora au fost depistate peste 80 de pliculețe de drog sintetic de tip PVP (denumit „sare”). Alte plicuri similare cu același tip de drog au fost găsite și în proximitatea locului în care au fost reținuți,  în cantitate totală de circa 200 gr. Mai târziu, de la domiciliul acestora au fost ridicate peste 50 de pliculețe cu același drog, precum și cântare folosite la porționarea cantităților spre vânzare, dar și o armă pneumatică deținută ilegal.

După reținerea celor doi, au avut loc percheziții și în casa închiriată de cetățeanul Georgiei. De la acesta au fost ridicate cele două laboratoare, în care era cultivată cânepa, 22 de kilograme de muguri de marijuana în stare uscată, peste 20 de plante de cânepă în stadiu de vegetație, 25 de plante de cânepă uscată, 50 de ciuperci cu efect halucinogen, timbre LSD, cartele bancare, telefoane mobile, precum și o armă de semnalizare.

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile în privința celor trei. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău