VIDEO | Tentativă de RĂPIRE a două persoane, contracarată de ofițerii de investigații

  • 17 Decembrie 2016 11:15
VIDEO | Tentativă de RĂPIRE a două persoane, contracarată de ofițerii de investigații

Ofițerii de investigație din cadrul Inspectoratului General de Poliție, anchetatori de la Direcția de Poliție a mun. Chișinău în comun cu procuratura municipală au contracarat o tentativă de răpire a două persoane.  

Potrivit informației de pe site-ul IGP, un tânăr de 28 de ani, anterior judecat pentru  tâlhărie, domiciliat în mun. Chișinău, a fost reținut de către ofițerii de investigații, fiind bănuit de tentativă de răpire a unei femei de 33 de ani și fiicei acesteia de 3 ani.

Astfel, în urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că acesta conducea un grup de persoane, fiecare cu roluri bine determinate, având intenția să răpească soția și fiica minoră a unui om afaceri din municipiul Chișinău, solicitând o răscumpărare în sumă de 150 000 euro. Liderul grupului a fost reținut în flagrant în timp ce se pregătea de răpirea celor două persoane.

VIDEO | Tentativă de RĂPIRE a două persoane, contracarată de ofițerii de investigații

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate de poliție în automobilul suspectului a fost depistat și ridicat un notebook, prin intermediul căruia  monitoriza online Icloud-urile victimelor  și cunoștea poziționarea GPS-ului, două telefoane mobile, planul-schemă de răpire a potențialelor victime și chei de deschis automobilele.

 La domiciliul suspectului, polițiștii  au  depistate și ridicate 11 sticuri, 3 HDD, un laptop, o stampilă, înscrisuri de tip ciornă, 2 modem-uri SIM, registrator video cu două camere de supraveghere. De asemenea, s-a stabilit că suspectul activa în domeniul IT – ului și avea acces la toată informația despre viața personală a victimelor.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă închisoare de la 13 la 15 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău