VIDEO | Substanțe chimice în valoare de aproape 150 milioane de lei, păstrate necorespunzător la Edineț, Florești și Cahul

  • 15 Februarie 12:33
VIDEO | Substanțe chimice în valoare de aproape 150 milioane de lei, păstrate necorespunzător la Edineț, Florești și Cahul

Peste 20 de mii de tone de îngrășăminte păstrate necorespunzător au fost descoperite în urma perchezițiilor în trei localități din Republica Moldova. Descinderi au avut loc și la sediul firmei din Chișinău care a importat substanțele chimice, iar o persoană este cercetată penal.

Perchezițiile au avut loc în cadrul unui dosar penal privind spălare de bani. Acestea au vizat niște depozite din Edineț, Florești și Cahul, a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în data de 15 februarie.

La depozitele respective au fost găsite peste 20.000.000 kg de îngrășăminte (inclusiv NPK) și sulfat de amoniu, de calitate îndoielnică și păstrate necorespunzător.

Sursa citată a arătat că substanțele chimice importate au fost importate din Rusia și alte state de către o companie fondată de cetățeni ai R. Moldova și Rusia. Valoarea substanțelor chimice a fost estimată la circa 144.000.000 lei.

Percheziții au avut loc și la oficiul firmei din Chișinău, unde au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, dar și purtători de informație și dispozitive de comunicare.

„Urmare a acțiunilor procesual-penale, procurorii PCCOCS i-au atribuit unui factor de decizie de la Chișinău statutul de bănuit. Investigațiile continuă, cu asigurarea garanțiilor procedurale și prezumției nevinovăției față de acesta, potrivit legii”, a precizat sursa citată.

Investigațiile continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău