VIDEO | Serviciul de Securitate al Ucrainei a capturat un grup de sabotori ai Wagner Group care a torturat ucraineni în regiunea Harkov

  • 11 Octombrie 2022 15:21
VIDEO | Serviciul de Securitate al Ucrainei a capturat un grup de sabotori ai Wagner Group care a torturat ucraineni în regiunea Harkov

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a capturat un grup sabotori care făceau pare din așa-zisa companie militară privată (PMC) Wagner Group. Potrivit ofițerilor ucraineni de informații ai SBU, persoanele capturate au torturat mai mulți cetățeni ucraineni din regiunea Harkov, scrie defenseromaina.ro.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a destructurat un grup de sabotori ai companiei militare private Wagner (PMC) din regiunea Harkov care în trecut a tortura mai mulți cetățeni ucraineni. Comandantul a fost capturat și este interogat acum de serviciile speciale ucrainene.

Folosit mijloace de supraveghere aeriană - drone de culegere de informații - unitatea specială ''Alpha'' a Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) a descoperit bazele celor două grupuri de sabotori ruși ai companiei militare private Wagner (PMC), după care le-au înconjurat și le-au luat cu asalt.

Potrivit relatărilor ofițerilor SBU, mercenarii erau înarmați cu puști de asalt, mitraliere ușoare, RPG-uri și grenade. În urma misiunii de neutralizare a grupurilor de sabotori, unitatea specială "Alpha'' a ucis un mercenar și alți patru au fost capturați, inclusiv comandantul grupului.

Serviciul ucrainean de Securitate raportează că, în timpul interogatoriului, comandantul a încercat să ascundă informațiile despre ce fel de sarcini încerca să îndeplinească grupul său de sabotori. 

SBU a aflat că mercenarii Wagner Group au torturat de fapt ucraineni. Comandantul a furnizat serviciilor speciale ucrainene informații despre camerele de tortură amenajate de camarazii săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău