VIDEO | Rusia trece la războiul viitorului: Câinii electronici care trag cu pistolul mitralieră AK 47

  • 26 Iulie 2022 14:39
VIDEO | Rusia trece la războiul viitorului: Câinii electronici care trag cu pistolul mitralieră AK 47

În contextul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, o companie a unui antreprenor rus a realizat un nou timp de combatanți ce ar putea fi văzuți pe câmpul de luptă: câinii electronici care pot trage cu pistolul mitralieră AK 47.

Înspăimântătorul videoclip postat de Alexander Atamatov, fondatorul rus al unei companii de tehnică militară, arată un câine robot care trage cu înverșunare cu un pistol mitralieră, potrivit Daily Mail.

Dogbot-ul se vinde pe internet cu suma de 3.000 de dolari, fără arma atașată. Imaginile reprezintă o previzualizare a războiului viitorului. Trebuie menționat faptul că și Pentagonul a experimentat deja astfel de cîini roboți letali, ei fiind arătați la expozițiile de echipamente militare americane.

Robotul câine rusesc denumit Unitree Yushu a fost deja testat, iar videoclipul îl arată în acțiune trăgând pe dealurile acoperite de zăpadă, într-un poligon special construit.

Într-un moment în care dronele autonome sunt deja folosite în războiul real din Ucraina, de către ambele părți în conflict, Moscova și Kievul, se pune întrebarea când vom vedea și acești câini robot pe câmpul de luptă.

Câinii roboți ucigași (denumiți și câini tehnologici) fabricați de oameni de afaceri ruși, dotați cu pistoale mitralieră tip PP-19 Vityaz, o variană adaptată a cunoscutului model AK 47, pe care soldații Moscovei în au în dotare.

Deocamdată, nu sunt cunoscute detalii tehnice ale câinilor-roboți construiți de antreprenorul rus, dar după imaginile postate pe YouTube, experții militari susțin că aceste prototipuri au ceva probleme legate de reculul pistolului mitralieră.

Compania antreprenorului rus are sediul în New York, iar cîinii roboți sunt dotați cu pistoale mitralieră capabile să lovească ținte la o distanță de 1.200 de metri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău