VIDEO | "Rogue One", noul film Star Wars, se lansează în Statele Unite

  • 16 Decembrie 2016 12:51
VIDEO |

"Rogue One", noul episod derivat din universul "Star Wars" și unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, se lansează în premieră vineri în SUA, alături lungmetrajele "Fences", "Collateral Beauty" și "Neruda", al realizatorului chilian Pablo Larraín, scrie Agerpres.

Precedat de o uriașă expectativă pe care o suscită tot ceea ce este legat de saga intergalactică a lui George Lucas, "Rogue One", primul film derivat din universul "Star Wars", este regizat de Gareth Edwards ("Godzilla", 2014) și îi are în distribuție pe actorii Felicity Jones, Forest Whitaker și mexicanul Diego Luna.

Filmul a cărui acțiune se desfășoară înainte de evenimentele prezentate în lungmetrajul original — episodul IV — prezintă povestea unor eroi care își unesc forțele pentru a fura planurile armei secrete Death Star dezvoltată de Imperiu pentru anihilarea planetelor.

Impulsionat de recenta sa nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin, "Neruda", semnat de cineastul chilian Pablo Larraín îi are în distribuție pe mexicanul Gael García Bernal și pe chilianul Luis Gnecco în rolul celebrului poet.

Filmul recreează persecuțiile la care a fost supus Neruda la ordinele lui Gabriel González Videla, președintele Republicii Chile între 1946 și 1952, o situație care nu l-a împiedicat pe poet să-și continue stilul boem de viață.

Cu o distribuție stelară formată din Will Smith, Edward Norton, Kate Winslet, Keira Knightley și Helen Mirren, "Collateral Beauty" este noul film al regizorului David Frankel, care a realizat "The Devil Wears Prada" în 2006.

Acțiunea filmului "Collateral Beauty" se axează asupra unui bărbat care după o experiență traumatizantă pune sub semnul întrebării locului său în lume scriind scrisori Dragostei, Timpului și Morții.

Denzel Washington este regizorul și interpretul adaptării pentru marele ecran al piesei de teatru "Fences", pentru care și-a ales-o ca parteneră artistică pe actrița Viola Davis. Filmul prezintă viața unui bărbat de culoare din SUA, în anii 50, care încearcă să-și apere familia de prejudecățile rasiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău