VIDEO | Renato Usatîi: Parlamentul ales în 2014 a fost nelegitim. Voi depune o plângere la Procuratură pe numele mai multor persoane

  • 04 August 2020 15:33
VIDEO | Renato Usatîi: Parlamentul ales în 2014 a fost nelegitim. Voi depune o plângere la Procuratură pe numele mai multor persoane

Liderul formațiunii Partidul Nostru Renato Usatîi a anunțat că va depune o plângere la procuratură pe numele mai multor foști decidenți care ar fi influențat excluderea Partidului Patria din cursa pentru alegerile parlamentare din 2014.

Printre cei vizați de Renato Usatâi se numără fostul premier Vlad Filat, ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, pe care îl consideră principalul vinovat, fostul președinte al CEC, Iurie Ciocan, dar și președinții de instanțe Mihai Poalelungi și Ion Pleșca.

Potrivit lui Renato Usatîi, decizia de a exclude partidul său din campanie ar fi favorizat în mod direct Partidul Socialiștilor la alegerile din 2014.

Amintim că în 2014, cu trei zile până la alegerile parlamentare, la solicitarea CEC, instanțele de judecată au exclus Partidul Patria din cursa electorală pe motiv că ar fi utilizat în campanie bani proveniți de peste hotare.

CEDO a condamnat Rep. Moldova în acest caz concluzionând că „excluderea partidului din cursa electorală nu s-a bazat pe dovezi suficiente și relevante, procedurile în fața instanțelor judecătorești nu au acordat partidului reclamant suficiente garanții împotriva arbitrariului, și că deciziile autorităților naționale nu au fost motivate și corespunzător au fost arbitrare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău