VIDEO | Recomandările Poliției de Frontieră în contextul sărbătorilor de iarnă

  • 11 Decembrie 2023 18:26
VIDEO | Recomandările Poliției de Frontieră în contextul sărbătorilor de iarnă

Cetățenii moldoveni care dețin și cetățenia altui stat sunt scutiți de obligația respectării termenului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova stabilit pentru străini, precizează Poliția de Frontieră într-un material video în care amintește regulile de traversare a frontierei de stat.

Cetățenii care revin acasă sau planifică să plece în vacanță de sărbători sunt atenționați să verifice din timp documentele de călătorie, transmite IPN.

„Drept temei pentru autorizarea traversării frontierei de stat servește documentul de călătorie valabil – pașaportul. Cetățenii care au viza de reședință permanentă în raioanele de frontieră pot traversa frontiera prin trecerea la frontiera de stat moldo-ucraineană și cu buletinul de identitate. Lista raioanelor de frontieră locuitorii cărora pot utiliza buletinul de identitate la traversarea frontierei de stat moldo-ucraineană poate fi consultată pe site-ul Poliției de Frontieră, la rubrica „traversarea frontierei”.

În cazul călătoriei peste hotare a minorilor, se permite ieșirea acestora din Republica Moldova doar dacă sunt însoțiți de unul dintre părinți (fără acordul celuilalt) sau de un adult desemnat de părinți printr-un act autentificat notarial”, transmit polițiștii de frontieră.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău