VIDEO | Pussy Riot, cu un nou videoclip pentru Putin: Despre râuri de sânge, zăpadă neagră, deșeuri toxice și ploaie acidă

  • 13 Iulie 2019 15:13
VIDEO | Pussy Riot, cu un nou videoclip pentru Putin: Despre râuri de sânge, zăpadă neagră, deșeuri toxice și ploaie acidă

Pussy Riot, grupul activist rus care a fost închis în urmă cu câțiva ani pentru proteste față de politica lui Vladimir Putin, a lansat marți dimineață o piesă cu mesaj ecologist, „Black Snow”, și un videoclip, o scrisoare deschisă adresată liderului de la Kremlin și „apropiaților lui” și a anunțat organizarea unui concert caritabil pentru Planned Parenthood și Yellowhammer Fund din Birmingham (Alabama), unde au fost introduse restricții severe privind avortul.

Videoclipul pentru „Black Snow” cuprinde o serie de fotografii care ilustrează „acțiunile de gherilă ale grupului în pădurile din Rusia” (ianuarie-martie 2019), notează News.ro

În scrisoarea adresată lui Putin, citată de Variety, Nadya Tolokonnikova spune: „Probabil că îți amintești de mine pentru cei doi ani de închisoare cu care m-ai lovit în 2012, când am protestat 40 de secunde și m-am rugat ca Fecioara Maria să te ia. Aveam 22 de ani atunci și fiica mea Gera tocmai împlinise patru ani. Dar acum nu vreau să vorbesc despre biserică sau închisoare - vreau să vorbesc despre o problemă diferită. Despre râuri de sânge, zăpadă neagră, deșeuri toxice și ploaie acidă”.

Ea amintește de activiștii de mediu încriminați și de faptul că „locuitorii Kuzbass sunt forțați să caute azil ecologic în Canada, pentru a scăpa de condițiile intolerabile de viață”.

„Nu sugerez să închidem imediat toate fabricile, dar, cum văd eu, omenirea are două opțiuni: fie lăsăm lucrurile așa cum sunt și murim, transformând planeta în Cernobîl și Norilsk, sau ne gândim cum să construim o civilizație avansată tehnologic, care să folosească surse de energie regenerabilă pentru industrii. Trebuie să ne comportăm ca și când am trăi într-o Rusie curată a viitorului, unde alegem și suntem aleși, unde presa este liberă și independentă, unde putem crea servicii de control ecologic autonome. Vă iubesc, dar nu îl iubesc pe Putin”, și-a încheiat ea scrisoarea.

Trupa punk rock Pussy Riot va concerta pentru prima dată în România, la festivalul Awake, care va avea loc în perioada 15 - 18 august, pe domeniu Teleki din Gornești, Mureș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
10
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Mon
6
Tue
1
Wed
0
Thu
-0
Fri
-0

Curs oficial BNM 24 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău