VIDEO | Protest organizat de Mișcarea de Rezistență Națională „Oprim dictatorul!”

  • 09 Iulie 2018 08:04
0%
00:00:00
00:00:00

Mișcarea de Rezistență Națională a organziat luni, 9 iulie, dimineață, un flashmob în fața Ministerului de Interne și a Primăriei Chișinău. Manifestanții au protestat față de abuzurile justiției și față de ilegalitățile funciare care ar avea loc la Primăria Chișinău. 

Câteva zeci de oameni au protestat în această dimineață în fața Ministerului Afacerilor Interne față de abuzurile în justiție și  față de măsurile sporite de securitate întreprinse de forțele de ordine în preajma locuinței președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

„Apărați poporul, nu dictatorul!”

„Jos dictatura!”

Pe de altă parte, reprezentanții MAI au declarat că polițiștii sunt la datorie de fiecare dată atunci când sunt solicitați pentru a asigura ordinea publică și că nu sunt angajați politic.  

„Noi nu vom îngrădi niciodată dreptul cetățeanului la protest, la expunerea opiniei. Însă, pe de altă parte, suntem puși în situația când angajatul MAI este la datorie, el este obligat să asigure ordinea publică și trebuie să o facă, indiferent cine este la puterea politică”, a declarat șeful Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, Anatolie Postică.

La acțiune a participat liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu și Andrei Nastase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr și primarul ales la scrutinul pentru Primăria Chișinău. Andrei Năstase a declarat că ei vor continua să organizeze flash-moburi și la alte comisariate din țară.

„Am venit să le transmitem polițiștilor că e timpul să apere poporul, nu uzurpatorul. Acesta a fost mesajul nostru și sper că a fost auzit și de polițiștii de la comisariatele din țară, vom ajunge și acolo.”

După ce au protestat în fața Ministerului Afacerilor Interne, manifestanții au protestat și în fața Primăriei Chișinău. Ei au cerut demisia viceprimarului Nistor Grozavu și a primarului interimar, Ruslan Codreanu, pentru că aceștia ar promova interesele liderului PD, Vlad Plahotniuc. Protestatarii au manifestat și față de ilegalitățile funciare, care ar avea loc la Primăria Chișinău.

Manifestanții au vrut să depună o petiție la Primăria Chișinău pentru a sista lucrările de construcție a blocului locativ în locul cinematografului Gaudeamus, însă ușa Primăriei era încuiată. Câteva minute mai târziu, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat că tradițională ședință de luni a serviciilor primăriei nu va avea loc, fără a preciza din ce motive.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău