VIDEO | Protest la Guvern pentru a cere măsuri de protecție a mediului

  • 15 Martie 2019 15:38
VIDEO | Protest la Guvern pentru a cere măsuri de protecție a mediului

Circa 50 de activiști ai organizațiilor "OccupyGuguță" și "Hai Moldova!" au protestat vineri în fața Guvernului, cerând luarea măsurilor pentru protecția mediului.

Potrivit agenției INFOTAG, tinerii țineau pancarte cu mesajele: "Vrem schimbări de atitudine, nu schimbări climatice!", "Clima se schimbă, dar noi - nu", "Nu avem planeta B", "Vrem sistem eficient de gestionare a deșeurilor!". Un protestatar a îmbrăcat o mască antigaz, iar altul trăgea după sine vase de plastic. Printre manifestanți era și fostul ministru al Apărării RM, Vitalie Marinuța.

Activistul Eugen Camenșcic a remarcat că "toți locuitorii planetei Pământ sunt interesați să păstreze o natură vie, nu moartă".

"Cerem Guvernului să ia măsuri pentru a proteja mediul. Autoritățile nu fac nimic pentru a proteja aerul curat, pentru a recicla deșeurile, nici măcar nu pot organiza curățarea teritoriilor satelor și orașelor", a spus el.

După mitingul de la Guvern, protestatarii intenționează să meargă la Primăria municipiului Chișinău și să înmâneze conducerii acesteia o petiție.

"Documentul include trei cerințe principale. Cerem ca în capitală să fie elaborat un plan de protecție a aerului curat. De asemenea, avem nevoie urgentă de o strategie de dezvoltare a orașului și de un plan de implementare a tehnologiilor de economisire a energiei. Vom organiza următorul protest pe 15 aprilie și vom face acest lucru sistematic, cerând îndeplinirea cerințelor noastre", a promis activistul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău