VIDEO | Protest la ANI. „Cerem confiscarea averii ilegale obținute de Vlad Plahotniuc”

  • 17 Septembrie 2018 11:59
VIDEO | Protest la ANI. „Cerem confiscarea averii ilegale obținute de Vlad Plahotniuc”

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM organizează un flash-mob în fața sediului Autorității Naționale de Integritate.

Manifestanții susțin că cer să fie inițiată procedura privind confiscarea averii liderului PD, Vlad Plahotniuc. Liderul PAS a precizat că este vorba despre cele patru vile pe care, potrivit investigației Rise Moldova, liderul PD le-ar avea în străinătate, valoarea acestora fiind de câteva milioane de euro, și pe care nu le-a prezentat în declarațiile de avere.  

„Această guvernare se tot laudă că ANI va fi un filtru pentru curățarea clasei politice înainte de alegeri. Iată aici un test foarte important pentru funcționarii și managementul ANI și vrem să vedem acțiuni și decizii conrecte. Suntem aici ca să cerem ANI ca să demonstreze că nu este în serviciul lui Vlad Plahotniuc”, a declarat liderul PAS, care avea în mâini imagini cu vilelele prezentate în investigația respectivă. 

Maia Sandu a declarat că va depune o sesizare la ANI referitor la verificarea informațiilor privind deținerea celor patru vile de către Vlad Plahotniuc și faptul că nu au fost declarate, iar, ulterior, va prezenta aceeași solicitare și Procuraturii. 

Purtătorul de cuvânt al ANI a declarat presei că sesizarea a fost înregistrată și Autoritatea va veni ulterior cu un răspuns.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău