VIDEO | Propagandiștii Kremlinului de la televiziunile rusești, Vladimir Soloviev și Margarita Simonian, îngrijorați de posibilitatea ca Rusia să fie învinsă în războiul din Ucraina

  • 30 Noiembrie 2022 10:56
VIDEO | Propagandiștii Kremlinului de la televiziunile rusești, Vladimir Soloviev și Margarita Simonian, îngrijorați de posibilitatea ca Rusia să fie învinsă în războiul din Ucraina

Prezentatorul pro-Kremlin Vladimir Soloviev a ridicat problema unei înfrângeri a Rusiei în Ucraina luni, la Rossiya-1, o rară deviere de la versiunea Guvernului rus, comentează Le Figaro, citată de News.ro.

”Ar fi un dezastru care s-ar abătea asupra țării noastre. Nu este o opțiune. Nu trebuie să pierdem războiul”, i-a răspuns invitata zilei, Margarita Simonian, redactora-șefă a postului de propagandă al Kremlinului Russia Today, scrie G4Media.

”Lăsarea altui cartier din Kiev fără curent nu va schimba amploarea catastrofei care se va abate asupra țării noastre dacă pierdem. Este de neimaginat. Nu putem pierde”, a declarat ea, citată de postul francez BFMTV și publicația belgiană La Libre Belgique.

Ucrainenii ”se pregătesc să ne ia Crimeea. Atunci vom face singurul lucru pe care-l putem face în această situație; să-i bombardăm”, a declarat redactora-șefă a RT, un post interzis în Uniunea Europeană la începutul invaziei ruse a Ucrainei, din cauza discursului său propagandist.

”Rusia nu bombardează de plăcere. Dumnezeu știe că nu vrem asta. Nimeni nu voia asta. Iar eu știu că Guvernul nostru nu voia nici el”, a dat ea asigurări.

Jurnalista a evocat apoi temerea unor comandanți militari cărora, deplânge ea, le-ar fi frică de represalii judiciare în cazul unei victorii ucrainene.

Margarita Simonian a denunțat această stare de spirit.

”Din nefericire, cunosc mulți oameni care gândesc așa. Inclusiv oameni din cele mai înalte sfere”, a declarat ea.

”Le este frică și nu îndrăznesc să spună clar lucrurile, de frică față de ceea ce ar putea gândi acei oameni acolo”, adică cei de la Curtea Penală Internațională (CPI) de la Haga, care judecă crime de război și crime împotriva umanității.

”Eu scuip pe ceea ce gândesc ei acolo. Celor care le este frică de Haga ar trebui să le fie mai degrabă frică să piardă războiul, să fie umiliți și să trădeze poporul”, a mai declarat șefa de la RT.

Animatorul a conchis, atunci, provocând fiori pe platou, că ”Haga nu va mai exista dacă se va întâmpla așa ceva. Nu va mai exista nimic. Întreaga lume se va transforma în cenușă”.

Cei doi propagandiști propuneau, într-o altă emisiune, în aprilie, ca prizonierii ruși de război, niște ”monștri și niște nenorociți”, să fie folosiți ca sclavi în reconstrucția orașelor ucrainene distruse de către ruși.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău