VIDEO | Prințul William încurajează vaccinarea și atrage atenția asupra dezinformării în mediul online
-
28 Februarie 2021 14:35
Prințul William a atras atenția compatrioților săi britanici asupra mesajelor anti-vaccinare de pe rețelele sociale, într-un videoclip publicat sâmbătă seară, după un apel similar transmis marți de regina Elisabeta a II-a, bunica sa, informează AFP.
"Rețelele sociale sunt uneori inundate de zvonuri și dezinformări", a declarat ducele de Cambridge într-o înregistrare video difuzată de Palatul Kensington.
Prințul William apare alături de soția sa, Kate, ducesă de Cambridge, discutând cu două persoane vulnerabile din punct de vedere clinic, care vor putea în curând să primească primul vaccin.
Într-o altă înregistrare video, o femeie pe nume Shivali, care suferă de diabet de tip II, declară că a citit pe rețelele sociale numeroase mesaje din cauza cărora, inițial, a fost "puțin neliniștită" la ideea de a se vaccina.
"Trebuie să fim puțin mai atenți pe cine credem și de unde ne luam informațiile", a explicat prințul.
"Kate și cu mine nu suntem experți în medicină dar, dacă acest lucru vă poate consola, noi susținem din toată inima vaccinarea, cu adevărat importantă", a adăugat el în înregistrarea video.
Până în prezent, utilizarea vaccinurilor a fost "genială", a declarat el, estimând că în prezent "trebuie să convingem generațiile tinere "că este cu adevărat important pentru ei să se vaccineze".
Regina Elisabeta a II-a și-a încurajat, marți, compatrioții să se vaccineze contra COVID-19, explicând că injecția "nu i-a făcut rău deloc" și că trebuie să "ne gândim la ceilalți".
Monarhul în vârstă de 94 de ani a declarat că s-a simțit "protejată" după ce a fost vaccinată în ianuarie, ca și soțul său, prințul Philip, în vârstă de 99 de ani.
Fiul său cel mare și moștenitorul tronului, prințul Charles, în vârstă de 72 de ani, care a contractat o formă ușoară de COVID-19 anul trecut, s-a vaccinat de asemenea, precum și soția sa, Camilla, de 73 de ani.
Peste 19 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 în Marea Britanie, unde campania de vaccinare a început în decembrie.
Obiectivul Guvernului este ca toți adulții să primească cel puțin o doză de vaccin până la sfârșitul lunii iulie. În condițiile în care majoritatea persoanelor acceptă să se vaccineze, în jur de 90%, unele minorități sunt mai reticente, notează AFP.
Sursa: AGERPRES