VIDEO | Primul șofer reținut, după modificările în Codul Penal care se referă la conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate

  • 12 Septembrie 11:54
VIDEO | Primul șofer reținut, după modificările în Codul Penal care se referă la conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate

Poliția anunță că, ieri, a fost reținut primul șofer care urmează a fi tras la răspundere conform noilor modificări din Codul Penal care se referă la conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Potrivit modificărilor, bărbatul riscă amendă până la 125 de mii de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

 
Potrivit poliției, ieri, în jurul orei 10:50, pe strada Independenței din comuna Băcioi, polițiștii au observat și stopat șoferul unui Nissan, care se deplasa neuniform.
 
Acesta a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,03 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.
 
Automobilul a fost ridicat și dus la parcarea specială, iar șoferul escortat la Inspectoratul de poliție din sectorul Botanica pentru documentare.
 
Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore.
 
Acesta riscă amendă de la 75.000 la 125.000 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. 
 
Începând cu 7 septembrie 2024, au fost modificate sancțiunile privind conducerea mijlocului de transport cu depășirea limitelor de alcool admisibile sau în stare de ebrietate produsă de alte substanțe.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Sun
19
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău