VIDEO | Primul film proiectat la Casa Albă pentru președinte american, Donald Trump

  • 31 Ianuarie 2017 13:17
VIDEO | Primul film proiectat la Casa Albă pentru președinte american, Donald Trump

Desenul animat "Finding Dory", realizat de Pixar, a fost primul film proiectat duminică la Casa Albă pentru noul președinte american, Donald Trump, și rudele angajaților instituției.

 Alegerea peliculei care are în prim-plan povestea despre mediu și reîntregirea familiei în urma unei îndelungate căutări în ocean a fost considerată "ciudată" de către Albert Brooks, unul dintre actorii care au dat voce personajelor, pe fondul haosului și protestelor din Statele Unite declanșate de ordinul executiv al lui Trump ce interzice temporar pe durată nedeterminată intrarea refugiaților din Siria și pentru 90 de zile a celor din Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.

 

 

"Ciudat că Trump se uită la 'Finding Dory', un film despre reîntregirea familiei în timp ce el împiedică acest lucru în viața reală", a scris Brooks pe Twitter.

Ellen DeGeneres, o altă vedetă care și-a împrumutat vocea unui personaj prezent în ambele filme din seria aventurilor animate ale lui Nemo ("Finding Nemo") și Dory ("Finding Dory"), și-a exprimat la rândul său dezacordul față de măsura impusă de Donald Trump, în aceeași zi cu Brooks. "America este măreață datorită tuturor oamenilor care au venit aici", a scris ea pe Twitter. "Nu din cauza lor", a precizat DeGeneres potrivit The Guardian.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sean Spicer, a clarificat pe Twitter că noul președinte american nu a urmărit proiecția "Finding Dory". "De fapt, el și-a petrecut 60 de secunde primind și mulțumind pentru prezență soțiilor și copiilor angajaților de la Casa Albă și s-a întors la muncă", a scris acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,63
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:96 %
Vint:6,17 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău