VIDEO | Post de control ilegal instalat de separatiști pe teritoriul aflat sub jurisdicția R.Moldova. „Dacă nu o să le scoată, o să le scoatem noi cu ajutorul satului”

  • 23 Iunie 2020 15:38
VIDEO | Post de control ilegal instalat de separatiști pe teritoriul aflat sub jurisdicția R.Moldova. „Dacă nu o să le scoată, o să le scoatem noi cu ajutorul satului”

Ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, a mers cu mai mulți veterani ai războiului de la Nistru din 1992 la un post de control ilegal instalat de regimul separatist de la Tiraspol pe drumul spre satul Roghi, raionul Dubăsari, teritoriu aflat sub controlul autorităților constituționale de la Chișinău.

„Omuleții verzi deja instalează posturi de control și pe teritoriul aflat sub jurisdicția Republicii Moldova. Guvernarea actuală nu face nimic, chiar mai rau, încurajează instalarea lor”, a declarat fostul ministru al Apărării. 

Veteranii de război susțin că, prin instalarea acestor posturi, separatiștii acaparează tot mai mult pământurile aflate sub jurisdicția Chișinăului, menționând că au adresat numeroase demersuri către autorități în vederea rezolvării problemei. „Dacă nu o să le scoată, o să le scoatem noi cu ajutorul satului”, a declarat Vladimir Beșleagă, președintele „Asociației de război din 1992” din Moldovata Nouă, Dubăsari.

Menționăm că autoritățile de la Chișinău au semnalat, în repetate rânduri, instalarea ilegală a posturilor de control și pericolul privind escaladarea situației în Zona de Securitate din cauza acestor acțiuni. Regimul de la Tiraspol a refuzat să scoată aceste posturi sau să discute despre această problemă. 

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău