VIDEO | Percheziții la Ocnița, Cahul și Vulcănești. Zeci de muniții și arme deținute ilegal, ridicate de la persoane suspectate de braconaj

  • 22 Februarie 14:28
VIDEO | Percheziții la Ocnița, Cahul și Vulcănești. Zeci de muniții și arme deținute ilegal, ridicate de la persoane suspectate de braconaj

Autoritățile au efectuat astăzi, 22 februarie, percheziții în mai multe localități din țară la persoane suspectate de braconaj. Drept urmare, polițiștii au găsit zeci de arme și muniții deținute ilegal.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, perchezițiile au avut loc în raioanele Ocnița, Cahul și Vulcănești.

La Ocnița acțiunea a vizat un grup de persoane cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani.

Astfel, polițiștii au depistat și ridicat un pistol cu bile de cauciuc de model ,Fort - 12 P cal. 9 mm, un pistol pneumatic de model Umarex cal. 4,5 mm, un încărcător cu 5 cartușe cal. 9 mm, cu inscripția Teren 3, un încărcător pentru pistol cu 8 cartușe 9 mm, 164 de cartușe de calibru 12 mm,  11  de  cal. 7,62 mm,  49 de cal. 5,6 mm și 13 de cal. 16 mm,  o arma lungă cu țeava lisă de model Baikal CM 2, precum și o armă lungă cu glonț de model Franchi Morizon cal. 308 Win și o armă pneumatică cu inscripția PUMPMASTER, zeci de piese și accesorii din metal și lemn pentru arme de vânătoare, un focos de la grenadă de luptă, piese din metal pentru lunete de vânătoare, camere de supraveghere pentru vânătoare, etc.

„Toate bunurile depistate au fost ridicate. O parte din arme și muniții erau deținute legal, dar pentru că nu erau respectate condițiile de păstrare - au fost ridicate și ele”, a precizat IGP.

Acțiuni similare au avut loc în Cahul și Vulcănești, unde perchezițiile au vizat patru bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, membri ai unei grupări specializate în braconaj în zona de sud a Republicii Moldova.

În urma perchezițiilor au fost depistate 129 de cartușe de calibrul 12 mm, deținute ilegal, o armă lungă cu glonț produsă de Uzina de arme Tula de model TOZ-99 de calibrul 22 Lr, cu semne de modificări în construcție pe care este asamblată o lunetă de model Pulsar, precum și o armă lungă cu glonț de model CZ-550, calibrul 7, 62 mm, cu semne de modificări în construcție pentru a fi montat un dispozitiv pentru reducerea zgomotului.

Armele și munițiile au fost ridicate, iar persoanele vizate riscă de la 2 la 7 ani de închisoare. Cercetările continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău