VIDEO | Percheziții în Chișinău și Bălți, într-on dosar ce vizează crearea și conducerea unei organizații criminale

  • 09 Iunie 2023 11:20
VIDEO | Percheziții în Chișinău și Bălți, într-on dosar ce vizează crearea și conducerea unei organizații criminale

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI în comun cu procurorii PCCOCS, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, au desfășurat alte cinci percheziții pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți, în dosarul ce vizează crearea și conducerea unei organizații criminale.

Polițiștii au depistat și ridicat  înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, dispozitive electronice de stocare a informației și carduri bancare destinate acumulării banilor obținuți ilegal.

Acțiunile au fost efectuate ca urmare a perchezițiilor desfășurate la data de 30 mai curent,  la Penitenciarul Pruncul și alte două locații din Chișinău. 

Suspecții cercetați sunt foști deținuți din Penitenciarul nr. 9 Pruncul, cu vârste cuprinse între 29 și 55 de ani. 

În timp ce se aflau în detenție, aceștia îndeplineau rolul de „supraveghetori” ai diferitor sectoare din penitenciar și acționau în interesul organizației criminale în vederea obținerii mijloacelor financiare ilegale destinate „obșceak-ului” din haznaua criminală.

Totodată, suspecții erau responsabili de colectarea salariilor dobândite de deținuți pentru munca în penitenciar și impunerea acestora de a participa la jocurile de noroc în scopul creării datoriilor fictive, pe care ulterior și le onorau prin șantaj și maltratări asupra altor persoane.

Investigațiile continuă, timp în care cei vizați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău