VIDEO | Pentagon Leaks: Suspectul scurgerii de documente a fost prins. Imagini de la arestarea sa

  • 14 Aprilie 2023 08:59
VIDEO | Pentagon Leaks: Suspectul scurgerii de documente a fost prins. Imagini de la arestarea sa

Un membru al Gărzii Naționale Aeriene a SUA, suspectat că este autorul recentelor scurgeri de informații clasificate ale Pentagonului, fost arestat joi în Massachusetts (nord-estul Statelor Unite), informează Reuters. Numele său este Jack Teixeira și are 21 de ani.

Suspectul, pe nume Jack Teixeira, angajat al Gărzii Naționale Aeriene, „a fost arestat fără incidente” la Dighton, un mic oraș rural la sud de Boston, și urmează să compară în curând în fața unui tribunal din statul Massachusetts, a anunțat procurorul general al SUA, Merrick Garland, scrie Hotnews.

Potrivit presei americane, Teixeira conduce „Thug Shaker Central”, un grup online unde circa 20-30 de persoane își manifestă pasiunea pentru arme, jocuri video și afișează meme-uri rasiste. Pe acest grup online de discuții ar fi postat documentele clasificate.

Televiziunile americane au difuzat continuu imagini aeriene arătând arestarea suspectului de către agenți ai forțelor de securitate.

Ulterior, într-o declarație de presă, procurorul general al SUA, Merrick Garland, a confirmat arestarea lui Jack Teixeira, în vârstă de 21 de ani, în acest caz.

Potrivit lui Garland, arestarea a fost făcută „în legătură cu o anchetă privind presupusa scoatere neautorizată, păstrare și transmitere de informații clasificate din domeniul apărării naționale”.

 Prima înfățișare în instanță a lui Jack Teixeira va avea loc vineri, la Boston, potrivit biroului procurorului american. Momentul exact al înfățișării va fi anunțat mâine.

Tot în timpul unui briefing de presă, joi, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, a declarat că scurgerea de informații clasificate a fost un „act deliberat și criminal”. El a adăugat că Pentagonul a luat măsuri pentru a revizui listele de distribuție și pentru a se asigura că persoanele care primesc informații au nevoie să le cunoască, relatează Associated Press.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău