VIDEO | Papa Francisc, în vizita istorică din EAU: a primit o scrisoare de la o fetiță, a ținut un discurs public și a avut întrevederi cu mai mulți lideri (Mediafax)

  • 05 Februarie 2019 10:46
VIDEO | Papa Francisc, în vizita istorică din EAU: a primit o scrisoare de la o fetiță, a ținut un discurs public și a avut întrevederi cu mai mulți lideri (Mediafax)

Suveranul pontiful a ajuns la palatul prezidențial din Abu Dhabi în deja cunoscutul autoturism Kia Soul. Mica mașină neagră – o alegere modestă într-un regat cunoscut pentru stilul de viață „învăluit în aur”- a fost înconjurată de cavalerie în timpul deplasării spre palatul prezidențial, scrie Mediafax.

Peste 130.000 de persoane participă la slujbă, în timp ce sute de persoane se află în afara stadionului Zayed. Aceștia ascultă discursurile și muzica din cadrul slujbei. 

Este pentru prima oară când un suveran pontif vizitează statul din Golf, iar Papa Francisc a fost întâmpinat cu un salut al artileriei și culorile galben și alb pe cer lăsate în urmă de un avion, un omagiu adus drapelului Vaticanului. 

Papa Francisc se află într-o vizită de trei zile în capitala arabă, iar luni după amiază a ținut primul său discurs public la o întâlnire cu liderii musulmani, evrei și creștini. Suveranul pontiful a rugat liderii religioși ai lumii să evite războaiele, menționând conflictele din Yemen, Siria, Irak și Libia.

„Să facem o promisiune împotriva folosirii armelor”, a declarat Papa Francisc. De asemenea, acesta a avertizat împotriva „construirii zidurilor”, Papa referindu-se probabil la președintele SUA Donald Trump și promisiunea acestuia de a construi un zid la frontiera cu Mexic.

Papa s-a întâlnit cu liderul din Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum și prințul Sheikh Mohammed bin Zayed All Nahyan la palatul prezidențial. Cei trei au discutat despre „consolidarea cooperării” și „inițiativele importante pentru a obține pace”, potrivit unei postări publicate de prinț pe o rețea de socializare.

Întâlnirea Papei Francisc cu oficialli palatului are loc la un moment delicat în politica statelor arabe, acestea fiind implicate într-o coaliție cu Arabia Saudită în războiului cu Yemen.

Nu este clar dacă Papa Francisc a vorbit cu prințul Sheikh despre această temă în cadrul întâlnirii private, dar Papa a prezentat o rugăminte pentru pace în Yemen, de la Vatican, cu doar o oră înainte de plecarea sa în Abu Dhabi.

De asemenea, Papa a făcut și niște remarci, care nu erau incluse în discursul său pregătit inițial. „Să ne rugăm pentru că există copii cărora le este foame, le este sete, nu au medicamente, iar viețile lor sunt în pericol”, a spus acesta.

Ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite, Anwar Gargash, a declarat pe rețeaua de socializare Twitter că rugămințile pontifului sunt „binevenite”, acesta susținând că anul 2019 va fi „anul păcii” în Yemen.

Sursa. Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău