VIDEO | Papa Francisc, în vizita istorică din EAU: a primit o scrisoare de la o fetiță, a ținut un discurs public și a avut întrevederi cu mai mulți lideri (Mediafax)

  • 05 Februarie 10:46
VIDEO | Papa Francisc, în vizita istorică din EAU: a primit o scrisoare de la o fetiță, a ținut un discurs public și a avut întrevederi cu mai mulți lideri (Mediafax)

Suveranul pontiful a ajuns la palatul prezidenţial din Abu Dhabi în deja cunoscutul autoturism Kia Soul. Mica maşină neagră – o alegere modestă într-un regat cunoscut pentru stilul de viaţă „învăluit în aur”- a fost înconjurată de cavalerie în timpul deplasării spre palatul prezidenţial, scrie Mediafax.

Peste 130.000 de persoane participă la slujbă, în timp ce sute de persoane se află în afara stadionului Zayed. Aceştia ascultă discursurile şi muzica din cadrul slujbei. 

Este pentru prima oară când un suveran pontif vizitează statul din Golf, iar Papa Francisc a fost întâmpinat cu un salut al artileriei şi culorile galben şi alb pe cer lăsate în urmă de un avion, un omagiu adus drapelului Vaticanului. 

Papa Francisc se află într-o vizită de trei zile în capitala arabă, iar luni după amiază a ţinut primul său discurs public la o întâlnire cu liderii musulmani, evrei şi creştini. Suveranul pontiful a rugat liderii religioşi ai lumii să evite războaiele, menţionând conflictele din Yemen, Siria, Irak şi Libia.

„Să facem o promisiune împotriva folosirii armelor”, a declarat Papa Francisc. De asemenea, acesta a avertizat împotriva „construirii zidurilor”, Papa referindu-se probabil la preşedintele SUA Donald Trump şi promisiunea acestuia de a construi un zid la frontiera cu Mexic.

Papa s-a întâlnit cu liderul din Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum şi prinţul Sheikh Mohammed bin Zayed All Nahyan la palatul prezidenţial. Cei trei au discutat despre „consolidarea cooperării” şi „iniţiativele importante pentru a obţine pace”, potrivit unei postări publicate de prinţ pe o reţea de socializare.

Întâlnirea Papei Francisc cu oficialli palatului are loc la un moment delicat în politica statelor arabe, acestea fiind implicate într-o coaliţie cu Arabia Saudită în războiului cu Yemen.

Nu este clar dacă Papa Francisc a vorbit cu prinţul Sheikh despre această temă în cadrul întâlnirii private, dar Papa a prezentat o rugăminte pentru pace în Yemen, de la Vatican, cu doar o oră înainte de plecarea sa în Abu Dhabi.

De asemenea, Papa a făcut şi nişte remarci, care nu erau incluse în discursul său pregătit iniţial. „Să ne rugăm pentru că există copii cărora le este foame, le este sete, nu au medicamente, iar vieţile lor sunt în pericol”, a spus acesta.

Ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite, Anwar Gargash, a declarat pe reţeaua de socializare Twitter că rugăminţile pontifului sunt „binevenite”, acesta susţinând că anul 2019 va fi „anul păcii” în Yemen.

Sursa. Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
7,88 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:81 %
Vint:4,6 m/s
Thu
2 °C
Fri
-1 °C
Sat
0 °C
Sun
1 °C
Mon
1 °C

Curs oficial BNM 21 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2892 -0.0993
USD 17.4444 -0.0597
RON 4.0366 -0.0231
UAH 0.7220 -0.0013
RUB 0.2726 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău