VIDEO | Orașul din Italia unde primești 150 de euro pe lună doar ca să locuiești acolo. Zona, renumită pentru palatele renascentiste

  • 25 Iunie 2023 12:45
VIDEO | Orașul din Italia unde primești 150 de euro pe lună doar ca să locuiești acolo. Zona, renumită pentru palatele renascentiste

Mantua, situat în regiunea Lombardia, atrage noi rezidenți cu stimulente în bani. Autoritățile spun că vor accepta în jur de 100 de cereri de subvenții pe an.

Orașul este renumit pentru splendidele sale palate renascentiste și pentru mâncarea excelentă.

Iată tot ce trebuie să știi despre subvențiile oferite de autorități.

Orașul Mantua ia exemplul mai multor alte comunități din Italia și atrage noii rezidenți cu ajutoare în bani. Autoritățile speră că schema va contribui la atenuarea problemelor legate de îmbătrânirea populației.

"Dacă adăugăm îmbătrânirea populației la datele privind scăderea ratei natalității, în majoritatea orașelor italiene, în următorii ani, în majoritatea orașelor italiene vor fi mai multe persoane care nu lucrează decât cele care lucrează", spune primarul orașului Mantua, Mattia Palazzi, potrivit stiridiaspora.ro.

Primăria a alocat un buget total 400.000 de euro pentru această inițiativă, din care 200.000 de euro vor fi distribuiți în acest an și încă 200.000 de euro în 2024, relatează Euronews Travel.

Banii vor fi folosiți pentru a oferi stimulente la chirie pentru cei care își stabilesc reședința în oraș. Noii locuitori vor primi 150 de euro pe lună pentru chirie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău