VIDEO | O pictură murală care simbolizează aspirațiile către un viitor european a fost inaugurată la Chișinău

  • 27 Mai 2023 16:55
VIDEO | O pictură murală care simbolizează aspirațiile către un viitor european a fost inaugurată la Chișinău

În ajun de Ziua Internațională a Copilului, în sectorul Botanica al capitalei a fost inaugurată o pictură murală. Numită sugestiv „Speranța”, pictura este dedicată copilăriei, visurilor și aspirațiilor către un viitor european. Opera de artă aparține pictorului Dmitrii Potapov, artist muralist din Moldova, autor al unui număr impresionant de lucrări murale, atât din țara noastră, cât și de peste hotare.

În lucrare este redată imaginea unei eleve care vine de la școală și în drum spre casă se împrietenește cu toți cei din jur: cu natura, păsările, se joacă cu razele soarelui, dar, în același timp, aspirațiile ei duc către stele.

Opera a fost pictată pe peretele unei clădiri rezidențiale de 14 etaje, care se află chiar lângă stadionul clubului de fotbal „Zimbru” din Capitală. În total, peretele are suprafața de 460 de metri pătrați, iar lucrarea ocupă aproximativ 300 de metri pătrați.

Acest loc a fost ales datorită faptului că este vizibil de la distanță și este amplasat într-o zonă spre ieșirea din oraș. De asemenea, pictura poate fi admirată și de cei care urmăresc un meci de fotbal pe stadionul din vecinătate. Toate lucrările au fost efectuate în timp record și au durat aproximativ 2 săptămâni.

Locatarii blocului pe peretele căruia a fost pictată lucrarea spun că astfel de inițiative fac orașul nostru mai colorat, mai pozitiv și mai atractiv, iar opera murală reprezintă o lumină și speranța unui viitor mai bun.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău