VIDEO | O nouă colectivizare? Ilan Șor le promite moldovenilor „colhozuri moderne” în fiecare sat, după alegeri

  • 16 Septembrie 2018 09:11
VIDEO | O nouă colectivizare? Ilan Șor le promite moldovenilor „colhozuri moderne” în fiecare sat, după alegeri

Primarul de Orhei, Ilan Șor, promite după parlamentare drumuri, lumină și „colhozuri moderne” în satele din Republica Moldova. Despre asta, Șor a vorbit în cadrul unui eveniment organizat sâmbătă în comuna Jora, acolo unde adjuncta sa în Partidului Șor, Marina Tauber, a câștigat alegerile locale în acest an.

„Urmează alegerile parlamentare, alegeri care vor arăta calea noastră pentru 4 ani. Unii vor să ne ducă în Europa, alții în Rusia, alții în altă parte iar eu vreau ca noi să trăim în Moldova, într-o Moldovă curată și frumoasă, unde vor fi pensii bune și salarii bune, întreprinderi de stat, fabrici, colhozuri. (…) Azi, scopul nostru nu e să îi convingem pe oameni să voteze pentru noi, ci să le propunem și povestim programul nostru. (…) Vă spun încă o dată, nu merg în Parlament, nu merg la putere, pentru a primi puterea. Eu nu am nevoie de ea. Azi, vreau să schimb țara noastră. Dacă vrem după parlamentare să trăim într-o țară prosperă, unde în fiecare sat vor fi drumuri, unde în fiecare sat va fi lumină, unde în fiecare sat vor fi colhozuri moderne… am promis și voi face asta”, a spus Șor.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul businessman, primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară, menționează Ziarul de Gardă.

Pe parcursul ședințelor de judecată în dosarul „Șor”, Marina Tauber a fost foarte activă, chemând de nenumărate ori oamenii la protestul pentru susținerea primarului de Orhei. Totodată, Tauber figurează în Raportul Kroll. Ea este menționată ca unul dintre beneficiarii banilor dispăruți din cele trei bănci la sfârșit de 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău