VIDEO | O nestemată uriașă, considerată cel mai mare safir natural albastru din lume, prezentată în Si Lanka

  • 12 Decembrie 2021 17:37
VIDEO |  O nestemată uriașă, considerată cel mai mare safir natural albastru din lume, prezentată în Si Lanka

Autoritățile din Sri Lanka au expus duminică o nestemată uriașă, considerată cel mai mare safir natural albastru din lume, care are o greutate de 310 kilograme și care a fost descoperit într-o mină de pietre prețioase în urmă cu aproximativ trei luni, informează Reuters, citat de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, specialiștii locali în gemologie care au examinat safirul au spus că acesta reprezintă una dintre cele mai rare pietre prețioase din lume, întrucât are o greutate care depășește pragul de 300 de kilograme. Experți de la organizații internaționale urmează să certifice această nestemată în perioada următoare.

Safirul gigantic a fost expus în fața reședinței unuia dintre proprietarii minei de pietre prețioase din Horana, o localitate aflată la 65 de kilometri sud de Colombo, cel mai mare oraș din Sri Lanka.

Mai mulți călugări budiști au intonat binecuvântări religioase pentru acest safir, înainte de prezentarea lui în fața publicului local.

Nestemata a fost găsită în Ratnapura, o regiune bogată în pietre prețioase, unde localnicii au descoperit din pură întâmplare și cel mai mare ciorchine de safire stelate, în curtea din spatele unei case.

Ratnapura este cunoscută și sub numele de „capitala pietrelor prețioase” din această țară din Asia de Sud, lider mondial în exportul de safire și alte nestemate, mai notează Reuters, citată de Agerpres.

Sri Lanka a câștigat în 2020 aproximativ o jumătate de miliard de dolari din exportul de safire, diamante și alte nestemate, au raportat reprezentanții industriei locale de pietre prețioase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău