VIDEO | Noi amenințări „marca” Igor Dodon. Ar vrea să-i retrogradeze pe comandanții Armatei Naționale

  • 03 Octombrie 2017 15:21
VIDEO | Noi amenințări „marca” Igor Dodon. Ar vrea să-i retrogradeze pe comandanții Armatei Naționale

Președintele Igor Dodon amenință că îi va retrograda din funcții pe comandanții Armatei Naționale care au ordonat participarea efectivului moldovenesc la exerciții militare multinaționale în Ucraina, la începutul lunii septembrie. Declarații în acest sens au fost făcute de Igor Dodon după ședința cu efectivul de comandă al Armatei Naționale, pe care a convocat-o marți, 3 octombrie.

„Consider că retrogradați trebuie să fie și vor fi conducătorii, soldații nu sunt de vină, ei au executat ordinul celor de mai sus. Acei care nu a executat ordinul, aceea vor fi penalizați!”, a menționat Dodon.

În replică, viceministrul Apărării Gheorghe Galbura  a declarat că ordinul de plecare a militarilor moldoveni a fost semnat de el și că își asumă toată responsabilitatea. De asemenea, Gheorghe Galbura  a menționat că în declarațiile sale șeful statului l-a vizat pe el.

„El s-a referit la mine, dar mie personal nu mi-a spus nimic, a spus că vor fi luate măsuri a celor care nu au respectat decizia lui”, a precizat Galbura, citat de TV8.

În același context, Igor Dodon a reafirmat după ședința de astăzi nu renunță la candidatura lui Victor Gaiciuc pentru funcția de Ministru al Apărăii. El a adăugat, însă, că așteaptă decizia Curții Constituționale, după care va lua o decizie.

Amintim că Igor Dodon, a interzis participarea unui contingent de militari moldoveni la exercițiul multinațional „Rapid Trident”, care s-a desfășurat în perioada 7-23 septembrie, în Ucraina, fără a-și motiva răspunsul. În pofida acestei decizii, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care aviza plecarea lor în Ucraina.

Chiar dacă Igor Dodon a suspendat  decizia respectivă, militarii moldoveni au participat la manevrele din Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău