VIDEO | Nașul și finul, ultimii „stăpâni” ai unui sat din R.Moldova (Nordnews)

  • 08 Februarie 2020 21:00
VIDEO | Nașul și finul, ultimii „stăpâni” ai unui sat din R.Moldova (Nordnews)
NordNews

În plină iarnă, doar din gospodăriile lor mai vezi ieșind fum din hogeaguri și auzi lătratul câinilor, se arată într-un material realizat de Nordnews.md.

Nănășia, ca și veșnicia, s-a născut la sat, o spune un cuplu de nași și de fini din Frunzești, raionul Florești, care, de fapt, au rămas unicii locuitori ai satului. În plină iarnă, doar din gospodăriile lor mai vezi ieșind fum din hogeaguri și auzi lătratul câinilor. Satul are drumul central asfaltat, telefonie fixă și internet.
Au ridicat case, au adunat avere, au crescut copii, dar aceștea au plecat cu toții, de altfel, ca și ceilalți consăteni. Au fost seduși, se vede, de luminile marelor orașe, în special, Chișinău, Bălți și Floreștii. Acum, nașul și finul, care locuiesc la doar 100 de metri unul de altul, și la nouă kilometric de primărie, sunt și rude, și prieteni, și vecini, și mai în glumă și mai în serios, ultimii stăpâni ai întregului sat.

„Suntem doar doi, mai mult nu este nimeni. Ce reacție poate fi, că suntem adevărați mafioți, adică suntem stăpânii satului, ca mafioți”, spune Nicolai Primocenco, locuitor al satului Frunzești”

Citiți continuarea pe NORDNEWS.MD

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău