VIDEO | Momentul în care un zgârie-nori din China începe să se clatine puternic, din motive inexplicabile. Oamenii aleargă îngroziți pe străzi

  • 18 Mai 2021 19:06
VIDEO | Momentul în care un zgârie-nori din China începe să se clatine puternic, din motive inexplicabile. Oamenii aleargă îngroziți pe străzi FOTO: Twitter

Unul dintre cei mai înalți zgârie-nori din China a fost evacuat marți, după ce a început să se clatine, incidentul deocamdată inexplicabil petrecându-se în orașul sudic Shenzhen, scrie Digi24.ro.

SEG Plaza, cu o înălțime de aproape 300 de metri, a început in mod inexplicabil să se clatine în jurul orei 13:00, oamenii din interior fiind evacuați în siguranță, în timp ce pietonii au început să alerge panicați pe străzi. Clădirea a fost închisă, iar accesul în interiorul ei a fost interzis începând cu ora 14:40, potrivit South China Morning Post.

Finalizat în 2000, turnul găzduiește o piață importantă de electronice, precum și birouri, fiind amplasat în centrul unuia din orașele cu cea mai rapidă creștere economică din China.

Oficialii din serviciile pentru situațiile de urgență investighează incidentul, încercând să determine motivul care a provocat clătinarea turnului. Într-un comunicat dat publicității s-a mai menționat că în oraș nu s-a înregistrat niciun cutremur de pământ în preajma acestui eveniment.

Într-o declarație ulterioară, autoritățile au precizat că toată lumea din interior a fost evacuată în condiții de siguranță și că experții nu au găsit „nicio crăpătură în pământul care înconjoară clădirea”. În aceeași declarație se mai spune că niciun perete nu a căzut și nici nu a suferit deteriorări.

Nu se știe care pot fi planurile autorităților cu clădirea periculoasă din inima orașului cu peste 12 milioane de oameni. Pe rețelele sociale chineze au fost postate mai multe clipuri cu turnul zguduindu-se din fundație, în timp ce sute de oameni aflați în zona respectivă aleargă îngroziți pe străzi.

Clădirea poartă numele producătorului de electronice și semiconductoare Shenzhen Electronics Group, ale cărui birouri se află în complex.

Acesta este cel de-al 18-lea cel mai înalt turn din Shenzhen, potrivit evidențelor autorităților locale.

Autoritățile chineze au interzis anul trecut construirea de zgârie-nori cu o înălțime mai mare de 500 de metri. Noile linii directoare pentru arhitecți și dezvoltatori au ca scop „evidențierea caracteristicilor chinezești” și interzic imobilele „copycat” sau inspirate de clădiri simbolice din lume.

Cinci dintre cei mai înalți zgârie-nori din lume se află în China, inclusiv cea de-a doua cea mai înaltă clădire din lume, Turnul Shanghai, care are 632 de metri.

Shenzhen este o metropolă din sudul Chinei, aproape de Hong Kong, care înregistrează o explozie economică. Mulți giganți chinezi din domeniul tehnologiei, inclusiv Tencent și Huawei, își au aici sediile. De asemenea, orașul găzduiește cel de-al patrulea cel mai înalt zgârie-nori din lume - centrul financiar Ping An, de 599 metri.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău