VIDEO | Mesaj al Ambasadorului UE, Peter Michalko, la 4 ani de la implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător

  • 01 Septembrie 2018 17:10
VIDEO | Mesaj al Ambasadorului UE, Peter Michalko, la 4 ani de la implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător

Astăzi, 1 septembrie, se împlinesc patru ani de la implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko, a lansat un mesaj video în care precizează că în 2018 peste 68% din exporturile Republicii Moldova sunt direcționate pe piețele țărilor din blocul comunitar, iar comerțul bilateral în a ajuns ultimul an la 4 miliarde de euro.

„Exporturile de produse vegetale moldovenești către UE s-au dublat în ultimii doi ani și au atins cifra de 406 milioane de euro. Pe lângă agricultură, a crescut și comerțul cu materiale plastice, textile, metale, mașini, ceramică și jucării. Odată cu adoptarea standardelor tehnice europene de către companiile moldovenești, se vor deschide noi piețe și se va obține o diversificare la nivel mondial”, susține în mesajul său Ambasadorul, Peter Michalko.

Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător este un acord între UE și Republica Moldova care urmărește o relație comercială preferențială. Acordul de Liber Schimb a dus la eliminarea taxelor vamale în comerțul dintre cele două părți. Acesta are ca scop eliminarea barierelor în comerțul serviciilor și un acces mai bun al companiilor pe piețele respective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău