VIDEO | Maia Sandu, de Ziua Internațională a Mediului: „Un mediu sănătos nu este un lux, este o necesitate vitală”

  • 05 Iunie 15:16
VIDEO | Maia Sandu, de Ziua Internațională a Mediului: „Un mediu sănătos nu este un lux, este o necesitate vitală”

„De Ziua internațională a mediului, e bine să conștientizăm și să atragem atenția asupra lucrurilor importante. Un mediu sănătos nu este un lux, este o necesitate vitală și avem consens la nivel de societate că trebuie să creștem suprafețele împădurite. Pădurile înseamnă sănătatea pământului, apei, aerului și sănătatea cetățenilor noștri.”, a transmis președinta Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

 
„Le mulțumesc celor peste 6000 de persoane care au participat la campania de împădurire din această primăvară și tuturor celor din anul precedent - silvicultori, muncitori, voluntari, reprezentanți ai comunității ecologiste, tuturor cetățenilor care au grijă de natură.
 
În semn de recunoștință, am decis să înmânez mai multor angajați ai Agenției „Moldsilva” și întreprinderilor silvice medalia „Meritul Civic” pentru contribuția pe care au avut-o la protejarea naturii. În 2023 am reușit să plantăm 7 mii de hectare de pădure, mult mai mult decât în trecut și sper să continuăm cu ritmuri accelerate.
 
Ne-am propus să plantăm 145 de mii ha în următorii 10 ani! Să plantăm păduri și să avem grijă de păduri!”, a conchis șefa statului.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
30,24
Cer fragmentat
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Thu
23
Fri
22
Sat
25
Sun
28
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău