VIDEO | Luminița Odobescu: Resursele României rămân mobilizate în scopul sprijinirii Ucrainei și a Republicii Moldova în fața agresiunii și atacurilor hibride ale Rusiei

  • 24 Februarie 11:03
VIDEO | Luminița Odobescu: Resursele României rămân mobilizate în scopul sprijinirii Ucrainei și a Republicii Moldova în fața agresiunii și atacurilor hibride ale Rusiei

Resursele României rămân mobilizate în scopul sprijinirii Ucrainei și a Republicii Moldova în fața agresiunii și atacurilor hibride ale Rusiei, a declarat ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu, într-un discurs prilejuit celor doi ani de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, transmite Radio Chișinău.

„Federația Rusă provoacă de doi ani, zi de zi, fără cruțare, suferințe greu de imaginat, pierderi de vieți omenești, zeci de mii de familii distruse, școli, spitale, grădinițe distruse și infrastructură critică și civilă distrusă, inclusiv de la granița Ucrainei cu România.  Ce face Rusia este un atac direct la adresa principiilor Cartei ONU și a normelor fundamentale ale dreptului internațional”, a declarat oficialul român.

În acest context, Luminița Odobescu a subliniat că resursele României „rămân mobilizate pentru un efort general pe termen mediu și lung în scopul sprijinirii Ucrainei și a Republicii Moldova, precum și a tuturor partenerilor vulnerabili în fața agresiunii și atacurilor hibride ale Rusiei”.

Totodată, ministrul a evidențiat că, prin acest război neprovocat, ilegal și ilegitim care comportă implicații profunde și durabile, Federația Rusă a dovedit încă o dată că rămâne cea mai mare amenințare de securitate pentru comunitatea europeană și euro-atlantică.

„Avem, în aceste condiții, noi toți, comunitatea internațională, datoria morală și politică de a susține Ucraina și poporul ucrainean în rezistența sa legitimă și dârză în fața agresiunii. 

România a dovedit din prima zi a agresiunii ruse împotriva Ucrainei că este un partener solidar, responsabil și principial, oferind neîntrerupt Ucrainei sprijin solid și multidimensional.

Suntem alături de Ucraina, de poporul ucrainean și susținem dreptul său suveran de a-și apăra independența, integritatea teritorială și parcursul democratic și european”, a conchis Luminița Odobescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău